Legume

Chiftele din loboda cu branza si susan alb

mai 22, 2018

Intrucat, inca se mai gaseste din belsug in gradini, loboda va fi vedeta unei noi retete babyfriendly😊. De data aceasta castigatoarele lozului „alegeri prietenoase”, sunt chiftelutele!🎉 Usor de gestionat, gustoase si cu magnet vizual si olfactiv la cei mai iubiti pamanteni ai casei, „dansele” se potrivesc perfect alaturi de un sos de rosii, la cina – de exemplu😊. Asta a fost alegerea noastra, insa voi puteti  sa va folositi imaginatia pentru a incropi si alte combinatii reusite. As merge si pe servirea lor alaturi de un pilaf de hrisca, de exemplu🙈.

Ingrediente:

  • 130 gr frunze proaspete de loboda
  • 1 ou
  • 50 gr telemea desarata (1+). Pentru piticii sub 1 an – branzica facuta in casa cu iaurt sau ricotta.
  • 2 lg pesmet – 25 g (pesmetul din comert poate contine sare, asadar 1+, pentru aceasta varianta). Varianta de pesmet facut in casa din paine babyfriendly – merge si pentru piticii sub 1 anisor.
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire marar
  • 2 fire patrunjel
  • susan

Cum am procedat:

  • am spalat frunzele (loboda, ceapa, marar, patrunjel) foarte bine si le-am maruntit in chopper. Ulterior, am adaugat restul ingredientelor, am modelat chiftelutele si le-am tavalit prin pesmet. Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/20’. Ataat!😊
  • le puteti papa cu ce garnitura doriti:)

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply