Alergii si intolerante Povesti, întâmplări, experiențe

Nuts for nuts

mai 14, 2018

Nu îmi place să fac reclamă, dar de data aceasta cineva chiar merită! Așadar, astăzi vă povestesc puțin despre experiența mea cu Nuts for Nuts. Pe producătorii și distribuitorii de la nuts for nuts nu îi cunosc personal. Am ajuns în lumea produselor lor prin intermediul Simonei, care într-una din zile a decis să îmi facă o surpriză și să îmi trimită un pachet cu produse.

Până să le citesc eticheta eram destul de neinteresată. Cât de diferit putea să fie un unt de arahide față de ceea ce foloseam eu până acum?! Ei bine, foarte diferit!!

Am reușit să testez câteva produse din gama lor, produse a căror etichetă mă cucerește.

 

Tentația a făcut ca primul produs testat să fie o cremă de alune și nuci, îndulcită cu miere și ștevie. Numele ei este „nutty cream white”. A fost dragoste la prima gustare! Un amestec de mai multe tipuri de nuci și alune, care îți oferă senzația aceea de dulce sănătos! Există și o variantă ciocolatie („Nutty cream”), în care există un adaos de cacao (pentru adulți) sau de pudră de roșcove (pentru cei mici).

Al doilea produs testat a fost untul de alune de pădure. Eticheta spunea la nivel de ingrediente că acest produs conține 100% alune de pădure. Nefiind îndulcit, sau cu aditivi alimentari, mă pregăteam să nu fie un gust prea plăcut. Ei bine, am greșit din nou, deoarece a fost cel mai gustos unt de alune gustat vreodată. Atât de fin și de cremos că nu te mai saturi de el.

Văzând textura untului de alune, a trebuit să îmi bag puțin lingurița și în cel de arahide! În al meu era și o cantitate mică de sare, dar aceasta este opțională. Dacă le comunicați celor de la Nuts for Nuts că produsul este pentru un super baby, sarea nu va exista în acest unt. În rest, și lista acestuia de ingrediente a fost destul de scurtă: arahide și sare (care repet din nou, este opțională).  Gustul a fost pe măsura ingredientelor: delicios!

În cutie mai aveam și 2 pate-uri vegetale, cu nuci și ardei, respectiv cu nuci și roșii uscate. Au o culoare atât de frumoasă încât…încât nu îți vine să le desfaci! Și ele au o listă frumoasă de ingrediente, listă care nici nu se poate compara cu a preparatelor din comerț!!

Datorită faptului că nu au aditivi de nici un tip, termenul de valabilitate nu este extrem de lung. De exemplu, pate-ul se poate păstra la frigider pentru maxim 2 săptămâni de la producție, iar untul de arahide pentru 6 luni. Este mai mult decât suficient deoarece gustul e atât de bun încât „provoacă dependență” și produsul dispare repede din borcan!

Tot la ei mai găsiți câteva lucruri interesante: unt de caju sau de migdale, unt de cocos, pastă de măsline, uleiuri sau chiar nuci și semințe.

Ceea ce îmi place și mai mult este că pe lista de produse găsim și o serie de „lactate” vegetale, pentru cei cu aplv, cum ar fi mozzarella vegetală, parmezan vegetal, smântână de caju și altele. Cei care treceți prin zidul alergiei la proteina laptelui de vacă știți deja că este destul de greu să găsim lactate vegetale de calitate, fără aditivi. Ei bine, aici aveți o variantă foarte bună!

Surpriza cea mare este pentru cei din zona Arad-Timișoara, care au parte de livrare direct la ușă, din partea producătorilor. Cei din alte zone ale țării, au livrare direct la ușă, dar prin curier rapid.

Prețurile sunt atât de mici pentru acest tip de produse, și pentru calitatea pe care acestea o au încât…realmente și le permite toată lumea. Vă recomand cu drag să testați produsele. Le găsiți în diverse gramaje și combinații, fiind prietenoase și cu cei mici, și cu cei mari!

Ca să vă introducem puțin și pe voi în lumea lor, avem un concurs cu premii. Detalii despre el găsiți aici. Succes tuturor!

Sursă foto: Nuts for Nuts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply