Miss Branzica Patiserie

Crumpets „sarati”, pancove sau un alt fel de langosi – babyfriendly

aprilie 16, 2018

Daca saptamana trecuta am „descoperit” faptul ca minunatii crumpets isi au originea in pancovele ardelenesti:)) si i-am gustat in varianta „dulce” (reteta, aici),  saptamana aceasta trecem la nivelul urmator. Ii facem „sarati” si bineinteles ii imbogatim – asa cum ne-am obisnuit!!🎉🎉

Punem in aluat niste ceapa verde, marar si ardei rosi, iar deasupra ii decoram cu almette de casa🙈. Ei bine, iarasi imaginatia o ia razna si ma duce direeect la gustul langosilor din copilarie😊. Doar ca, nu-inimic prajit un ulei aici, iar aluatul se toarna cu lingura intr-o forma de silicon si nu se intinde cu sucitorul. Deci, da!! Pot inlocui cu succes si langosii mommyfriendly😃.

Ingrediente:

  • 150 ml lapte +apa (100 ml lapte+50 ml apa sau jumi-juma😀). Puteti sa folositi doar apa (aplv)
  • 100 gr faina 650
  • 15 gr unt topit/ulei vegetal (aplv)
  • 10-15 gr drojdie proaspata

Cum am procedat:

  • am amestecat laptele cu apa si le-am incalzit atat cat sa obtin un lichid caldut.
  • am turnat 1/4 din lichidul caldut intr-un vas si am adaugat drojdia. Am ajutat putin la “desfacerea” drojdiei in lichidul caldut, apoi am adaugat cateva linguri de faina si am amestecat energic cu telul. Am mai adaugat lapte, apoi faina din nou – tot asa pana am incorporat intreaga cantitate de faina in cei 150 ml lichid (apa+lapte).
  • la sfarsit, am adaugat untul topit si racit, ardeiul gras, mararul si ceapa verde (cantitati, dupa preferinte). Am mai amestecat energic cu telul si am lasat aluatul (de consistenta celui de clatite, putin mai gros insa) la dospit – maxim 1/2 de ora, pana incepe sa faca bulbuci deasupra.
  • am copt „pancovele” intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei/unt. Am folosit o forma de silicon – cea din imaginea de mai jos, pe care am umplut-o 3/4 cu aluatul dospit.

  • am lasat aluatul la copt in forma – 2’ la foc mic (insist, mic). Puteti chiar acoperi cu un capac. Se pun in strat mai gros si e important sa fie coapte😁🙈. In momentul in care apar bule pe suprafata aluatului, scoateti forma si puteti sa-l intoarceti cu fata in jos.

  • il mai lasati 2’ in tigaie, dupa care puteti sa-l scoateti la “racorit” pe o farfurie.
  • le-am papat cu „almette” de casa. Reteta o gasiti aici.

  • puteti sa le mai serviti cu diverse pateuri de ficat, vegetale (linte, naut), guacamole, etc

📌 In caz de aplv sau/si intoleranta lactoza, se renunta la lactatele din compozitia „pancovelor” si se inlocuiesc, asa cum am specificat, cu apa si ulei vegetal. De asemenea, „almette” poate fi inlocuita cu succes de o crema de caju sau o branzica de migdale.

No, sa aveti pofta!!

Iar copilasii sa va fie sanatosi si papaciosi!❤️

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Daniela aprilie 19, 2018 at 12:43 pm

    Arată super delicioase pancovele 😁 Cum sa le fac fără forma de silicon ca sa fie asa înalte? Sau de unde găsesc o formă similară? E Tupperware? Mulțumesc! 🤗

    • Simona
      Reply Simona aprilie 19, 2018 at 3:50 pm

      Heey Daniela!

      Forma folosita la crumpets o am de la Kitchen Shop (exista si online).
      Pt a iesi asa inalte si pufoase in acelasi timp, ai nevoie de o astfel de forma. Insaaa, pot fi coapte la fel de bine si sub forma unor clatite putin mai groase decat cele clasice (clatite, nu pancakes).
      Mai pot fi coapte in forme de metal (cele folosite pt plating sau decupaj), insa exista riscul sa se lipeasca daca nu le ungi cu ulei (cocos).
      Spor la crumpetit!😁😘

  • Reply Daniela aprilie 19, 2018 at 7:19 pm

    Mulțumesc mult pentru răspuns! 😗 Kitchen Shop, here I come 😀

  • Leave a Reply