Legume Supe

Supă cremă de cartof dulce

aprilie 14, 2018

Până de curând, cartoful dulce intra la noi în meniu doar sub formă de piure, sau la cuptor. Astăzi am încercat și o supă cremă de cartof dulce. A fost deosebit de gustoasă și aromată. 

Ingrediente necesare:

  • 1 cartof dulce mare (mare mare)
  • 1 cartof alb mediu
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 lingură generoasă de ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă) sau 20 g unt
  • busuioc

Cum am procedat:

  • Am curățat ceapa, țelina și păstârnacul, le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus la fiert în apă
  • În timp ce rădăcinoasele fierbeau, am curățat și cartofii, și i-am tăiat cubulețe. I-am pus și pe ei la fiert lângă legume
  • Când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am pasat fin împreună cu uleiul de nucă și o linguriță de busuioc uscat. Treptat am adăugat și din apa în care au fiert legumele până când am ajuns la consistența dorit

♥Noi am servit supa alături de crutoane cu busuioc și semințe de in (nu uitați pentru cei mici să măcinați semințele)

♥Pentru adulți, un praf de sare și piper dau o aromă deosebită supei

♥Dacă nu ați mai făcut crutoane până acum, luați o felie de pâine de casă (eu am folosit una simplă, fără semințe), o tăiați cubulețe, stropiți peste ea puțin ulei vegetal și busuioc uscat. Amestecați bine. Puneți cubulețele obținute la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la temperatură foarte foarte mică. Ideea crutoanelor nu constă în prăjirea pâinii, ci în uscarea acesteia. Pentru piticii cu intoleranță la gluten, folosiți o pâine fără gluten.

♥Alte rețete de supă cremă găsiți aici

♥O rețetă de pâine numai bună pentru crutoane găsiți aici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply