Bazele nutriției echilibrate

Meniu de Paste

aprilie 5, 2018

Se apropie Pastele si cu siguranta mamicile incep „cautarile” pentru preparate mai mult sau mai putin traditionale, pe care sa le poate oferi si celor mai mici si iubiti pamanteni ai casei. La fel cum am procedat si de Craciun, cand meniul propus s-a bucurat de foarte muulte aprecieri, venim si de data aceasta in intampinarea nevoilor voastre, cu un meniu prietenos, gustos si usor de pregatit.

Mica fiind, imi amintesc ca de pe masa de Paste erau nelipsite preparatele traditionale precum drobul, pasca, cozonacii sau ouale rosii😍. Ei bine, avem in desaga niste variante babyfrendly pentru acestea🙈, dar si alte preparate care, cu siguranta vor fi apreciate de mici si mari.

In primul rand, eu zic sa ne apucam de vopsit ouale😀. Astazi, avem la indemana numeroase variante de „colorare” a acestora, mai mult sau mai putin safe pentru sanatatea noastra. Cu toate acestea, lasam sideful deoparte si accesam metoda veche de cand lumea si sanatoasa: cea o cojilor de ceapa. Nu vreti rosu? Puteti merge pe o gama destul de larga de culori, apeland la mure, afine, turmeric, sfecla rosie,etc. Cum vopsim ouale cu coji de ceapa – aici.

Drobul este unul dintre preparatele traditionale de Paste, facut din organe (miel sau altceva), muuulte oua (atat proaspete cat si fierte) si verdeata. Varianta noastra prietenoasa este nitel mai cumintica si mai putin darnica cu „organele” si cu „grasimile”, insa nu mai putin gustoasa😊. O gasiti aici.

Pasca am transformat-o!!🙈Da, daaa! Ne-am gandit la o varianta mai micuta, mai usor de manevrat, de rontait si de ce nu, mult mai simplu de scos la plimbare – in cazul in care vom face vizite si va trebui sa ne petrecem timp si in masina. Rezultatul? Niste biscuiti pascosi perfect compatibili cu gurite si manute de pitici😀

Nici un palanet cu branza de capra nu ar fi de ocolit, in aceasta perioada😋. Roxana ne propune o varianta extrem de gustoasa si usor de preparat, chiar aici.

In cazul in care, va raman oua rosii si doriti sa le valorificati, reteta de mai jos este perfecta! Nu este de refuzat nici de catre parinti – o varianta sanatoasa este oricand binevenita. Inlocuim combinatia „traditionala”🙈 galbenus+pate de ficat+maioneza clasica cuuuuu… legumeee!🙈 Nu va faceti griji, maioneza prezenta in „dansele” este una babyfriendly, va asigur. Reteta de oua umplute cu legume o gasiti aici.

Stiti ca ne place sa reciclam, asa ca avem o solutie si pentru carnita (miel, pui, ce-o fi) ramasa din friptura pregatita pentru masa din prima zi de Paste. O alaturam unei salate Orzuleh cu legume crude si patrunjel si ne bucuram de ea intr-un altfel de preparat, neasteptat de gustos – in care vedeta scoasa in evidenta de lumina reflectoarelor – Mr Fier, se va bucura de maxima atentie, la bratul gingas al d-soarei C.

Daca de Craciun va propuneam o salata “aproape” boeuf, de Paste mergem pe o varianta de salata boeuf, fara boeuf😃🙈. Facem ce facem, si evitam sa lasam salata “doar” boeuf:)).

Boeuf-ul din salata il invitam in niste chiftelute mega prietenoase, cu ardei gras. Sunt moi si delicioase, iar metoda de preparare babyfriedly va va convinge si de data aceasta ca invechita prajire nu justifica gustul si textura suculenta a imbujoratelor domnisoare. In cazul in care aveti unele retineri in coacerea  chiftelutelor in cuptor, tips&triks-urile dedicate modului prietenos de preparare al acestora, va vor sari cu siguranta in ajutor.

Mielul va fi prezent in meniu intr-o ciorbita super gustoasa, care va bucura atat micile gurite ale casei cat si pe cele ale parintilor.

Si totusi, parca ar merge si un chec🙈. Varianta cu pui si legume se face pur si simplu, singura. Veti avea o surpriza sa constatati ca inclusiv cei mai mofturosi copilasi vor deschide o gurita maare, maaare pana si la un simplu „blind date” cu dumnealui, la ce miros imbietor emana🙈. Gustul va las sa-l descoperiti voi😊. Reteta – aici.

Sper ca stati bine la capitolul “framantat” aluat de cozonac🙈. Nu de alta, insa varianta de cozonac cu nuci si visine este perfecta pentru toti ai casei. Promit! Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, va las sa va convingeti singure. Cat despre framantat, 10’ e egal cu zero, pe langa 10’ de joaca in parc. 

Sunteti prea libere, inainte cu 2 zile de Paste? Va propunem niste biscuiti care, rezista cateva zile si pe masura ce trece timpul, sunt tot mai buni. E vorba despre biscuitii cu parmezan si nuci, care pot fi consumati ca atare sau ca „baza” pentru diverse aperitive. O singura mentiune am: nu-i gustati, va rog. Riscati ca, spre seara sa epuizati portia🙈.

O placinta babyfriendly este musai de avut pe masa de Paste. Sa fie una usor de facut, cu ingrediente la indemana, dar si gustoasa pe deasupra, ar fi ideal. Foarte simplu! Apelam la placinta traditionala cu mere, din aluat dospit. Reteta – uite aici.

Incheiem apoteotic cu un tort aniversar, babyfriendly🎉🎉. Blat ciocolatos, umplut cu o crema de vanilie si una de zmeura🙈. Va asigur ca e delicios si poate inlocui cu succes inclusiv dulciurile “cu zahar” ale celor mari ai casei.

📌 In cazul in care doriti mai multe variante de preparate, aruncat un ochi si pe meniul propus pentru Craciun. Il gasiti aici.

Acestea fiind scrise, va dorim Sarbatori Pascale frumoase, colorate cu zambete de copilasi❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Andreea Gora aprilie 5, 2018 at 12:10 pm

    Foarte complex meniul. Multumim mult pentru idei!!!!@

    • Simona
      Reply Simona aprilie 6, 2018 at 8:37 pm

      Cu mareee drag!!❤️

    Leave a Reply