Dulcegarii Miss Branzica

Tort aniversar babyfriendly cu crema de vanilie si zmeura

aprilie 4, 2018

Iacata si primul meu tort babyfriendly😀🙈! Nazdravanu’ a implinit 2 anisori si am considerat ca, este un bun prilej pentru a incepe sa ma antrenez in acest sens. Marturisesc ca, ma ingrozea oarecum cantitate mare de fructe uscate sau paste de fructe necesare pentru a face un astfel de tort care sa fie si bun, care sa contina si o cantitate rezonabila de „dulce” si care sa multumeasca atat adultii cat si copilasii mai mari, invitati. Cu toate ca, piticul nu ar papa decat o felie (cum ar fi normal😀) din intreg tortul, parca totusi nu m-am incumetat nici macar sa-l fac. Pana acum:).

Ingrediente:

Blat:

  • 1 banana si jumatate – 180 gr
  • 30 gr alune de padure (hidratate, uscate si rasnite). Eu le-am copt pret de 5′ la 17o*, cat sa le intensific gustul.
  • 3 oua
  • 70 gr faina 650
  • 1 lg carob
  • 1 lg smantana cocos – 25 gr
  • optional: bicarbonat stins cu lamaie/praf de copt bio
  • optional: 1 lingurita pasta de curmale ( curmale hidratate si blenduite). Nu am pus, insa in cazul in care considerati ca e nevoie, puteti sa adaugati. Tineti cont si de faptul ca „dulce” veti avea si in crema. Si stiti si voi ca, dulcele il consumam cu masura:)

Crema 1, de vanilie:

  • 100 ml budinca de vanilie+100 g mascarpone+1 lingurita smantana de cocos (optional – insa, daca o aveti in casa sa o folositi cu incredere – va da extra gust, plus va intari usor crema)

Crema 2, de zmeura: 

  •  50 gr „dulceata” de zmeura+150 gr mascarpone + 1 lingurita smantana cocos

Deasupra:

  • crema+ fructe uscate in cuptor, fructe proaspete si alune. Fructele le-am uscat cu o zi inainte. Le-am spalat bine, le-am taiat rondele si le-am pus in cuptorul preincalzit la 140*/1 ora.

Cum am procedat:

Pentru blat:

  • am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu bananele, carobul si smantana de cocos. Albusurile le-am batut spuma. Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat pe rand nucile rasnite si faina (cu bicarbonatul stins cu lamaie). Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180*/30-40′ – cat sa treaca testul scobitorii.

Crema 1: am amestecat budinca de vanilie cu mascarpone si smantana de cocos

Crema 2: am amestecat „dulceata” de zmeura cu mascarpone si smantana de cocos

Blatul racit l-am impartit in 3 si l-am umplut cu cele doua tipuri de crema. Deasupra, am mai intins un strat subtire de crema de vanilie si am decorat cu fructele uscate si cele proaspete. Am dat tortul la rece pana in momentul servirii:)

📌 Atentie la cantitate de fructe uscate folosite. Va reamintesc ca, dulcele se ofera ocazional la copilasi. Pasta de curmale puteti sa o preparati in casa: puneti curmale la hidratat in putina apa si le blenduiti. De asemenea, cand alegeti fructele uscate, urmarti eticheta – sa contina doar fructe, sa fie deshidratate, nu confiate (confiat=infuzat in lichid cu zahar) si sa fie fara aditivi (fara sulfiti).

📌 Luati in calcul hidratarea oleaginoaselor (min 2h),  pentru a indeparta acidul fitic si a beneficia de o mai buna absorbtie a nutrientilor.

Dragii mei, sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!❤️

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Amalia Marica mai 7, 2018 at 6:48 pm

    Buna, Simona! Ce diametru are tava pe care ai folosit-o? Merci :*

    • Simona
      Reply Simona mai 8, 2018 at 6:12 am

      Hey, Amalia!
      18 cm🤗

      • Reply Amalia Marica mai 8, 2018 at 9:22 am

        Multumesc mult 🤗 il fac si eu pentru pitica mea, maine este ziua ei. Revin cu poze pe grup 😀

        • Simona
          Reply Simona mai 9, 2018 at 5:05 am

          Wiii!! La muulti ani!!❤️ Te asteptam!

    Leave a Reply