Dulcegarii

Budinca de vanilie

aprilie 3, 2018

Am ajuns la concluzia ca, putem adapta cam orice preparat din comert, astfel incat sa obtinem o varianta buna pentru intreaga familie, fara aditivi si alte chestii care pot fi nerecomandate celor mici.

Este si cazul budincii de vanilie😋. Cu putin laptic, oua si amidon incropim o budincuta prietenoasa si cu siguranta apreciata de cei mici.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte integral
  • 2 galbenusuri
  • o pastaie de vanilie
  • 13 gr amidon natural
  • 3 curmale mici, deshidratate
  • 1 lingurita smantana de cocos (sau unt)

Cum am procedat:

  • am pus laptele impreuna cu fructele uscate si semintele pastaii de vanilie, la fiert (am mai pastrat 2-3 linguri din laptele rece).
  • galbenusurile le-am amestecat cu amidonul si cu cele 2-3 lg lapte rece pastrat.
  • cand a inceput laptele sa fiarba, l-am lasat 3-4’ doar cu vanilia si curmalele, apoi am adaugat amestecul din galbenusuri, amestecand incontinuu. Am mai fiert „budinca” inca 5′, cat sa ma asigur ca amidonul este bine preparat termic. Avantajul folosirii amidonului in defavoarea fainii este ca se gateste termic mult mai repede si este nevoie de o cantitate mai mica pentru ingrosare. Important este, sa alegem amidonul natural din porumb sau cartof.
  • la sfarsit, am adaugat o lingurita smantana de cocos si am presarat niste scortisoara:)

📌 Budincuta o puteti servi ca atare sau ca ingredient al unei creme babyfriendly, alaturi de mascarpone, de exemplu.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply