Kidscuiti

Biscuiti cu parmezan si nuci

aprilie 3, 2018

Pregatiti-va de noi si noi tavi de kidscuiti! De data aceasta, vedeta nu este alta decat parmezanul! Combinat cu niste nuci, pe o baza  de aluat fraged din faina si unt, legat cu smantana – artistul este, din punctul meu de vedere, pretendentul ideal la Oscarul Kidscuitilor Sarati cu Branzeturi.

Da, stiu – pentru adultii care vor sa dea niste kg jos, nu-s cea mai buna alegere. Insa, copilasii se pot bucura din plin de ei! Personal, ii iubesc si ii savurez cu maxima placere, ori de cate ori ii pregatesc. Ca atare, saau baza pentru un aperitiv🙈.

Siii, ca sa-i facem si mai interesanti, compozitiei de mai jos ii puteti adauga diverse “arome”: busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, cepsoaaara, etc! Traiasca imaginatia kidscuiteasca!

Ingrediente (12-13 kidscuiti):

  • 150 gr faina 650
  • 60 gr unt
  • 30 gr nuci (braziliene, am folosit eu) – hidratate si rasnite
  • 50 gr parmezan (1+)
  • 1 galbenus
  • 50 gr smantana

Cum am procedat:

  • intr-un vas, am amestecat faina cu untul la temperatura camerei, pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ulterior, pe rand, nucile rasnite, parmezanul ras, galbenusul si smantana. Aluatul astfel obtinut l-am asezat pe o folie alimentara, i-am dat o forma patrata si l-am lasat la frigider, peste noapte. Prefer sa fac aluatul de seara, astfel ca dimineata, la prima ora sa introduc rapid biscuitii in cuptor. In cazul in care vreti sa-i incercati „acum”, puteti sa-i lasati in frigider o ora.
  • dimineata, aluatul este unul tare, asa ca, am desfacut folia de pe el si l-am taiat pur si simplu cu un cutit, in patratele. Acestea le-am asezat in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/25-30’.

Deliciosi!!

📌 Pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor, nu uitati de hidratarea nucilor in apa (min 2h – pentru indepartarea fitatului) si uscarea lor cu un servet.

📌 Alti kidscuiti babyfriendly, “dulci” si “sarati” gasiti aici.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Laura iunie 14, 2018 at 5:52 am

    Am observat ca folosesti cepsoara in multe dintre preparatele tale. De unde o procuri?

    • Simona
      Reply Simona iunie 14, 2018 at 6:19 am

      Da, iubesc cepsoara🙈
      O poti lua fie din diverse market-uri (Selgros, Lidl, Carrefour), fie o cultivi acasa in ghiveci.
      Primavara asta am mers destul de mult si pe ceapa verde. In schimb, vara si iarna apelez la cepsoara😋

  • Reply Carmen iunie 18, 2018 at 8:56 pm

    In loc de smantana pt copii cu aplv ce folosim?

    • Simona
      Reply Simona iunie 19, 2018 at 3:52 pm

      Ai putea incerca cu o smantana vegetala (din caju, de ex). Insa, mai ai parmezan si unt. Le poti inlocui cu parmezan vegetal sau o margarina bio, insa ti se vor schimba radical ingredientele si cantitatile.
      Da un searc pe site cu aplv si vei gasi variante incercate de biscuiti😘

  • Reply Florentina decembrie 5, 2018 at 11:24 pm

    Simona,oare as putea folosi parmezan de la Nuts for Nuts? As putea sa ii incerc in aceasta variantă?

  • Leave a Reply