Cu carne/peste

Chec aperitiv cu carne de pui si legume

aprilie 2, 2018

La intrarea pe Taramul Diversificarii, mamica se poate simti lipsita de inspiratie atunci cand vine vorba despre gatirea doamnei Casei Proteinelor Animale – Lady Meat. Aburita, fiarta, inabusita -carnea este servita la inceput taiata marunt cu cutitul sau bucatele – de catre mamicile mai curajoase care aleg BLV.

Cand vine vorba despre carnea tocata, chiftelutele sunt o varianta binevenita, insa si in aceasta situatie, o mamica incepatoare poate intampina anumite dificultati in ceea ce priveste consistenta acestora- daca sunt prea moi, nu pot fi modelate, daca sunt prea consistente, devin si mai tari dupa coacere. De asemenea, pot fi prea uscate, deloc suculente – fie din cauza continutului prea mare de carne, fie din cauza temperaturii prea mari de coacere sau a alegerii unui program neadecvat. Motiv pentru care, am adunat niste tips&triks-uri chiar aici.

In cazul in care aveti la indemana niste carne macinatã pe care vreti sã o valorificati la maxim intr-un preparat delicios, de nerefuzat de catre piticul din dotare, varianta de mai jos este solutia:). O amestecam rapid cu niste legume, punem un ou si o invitam politicos in cuptor😁.

Ingrediente:

  • 100 gr carne tocata (piept de pui am folosit eu)
  • 60 gr cartof ras si scurs
  • 1 ou
  • cepsoara – 5 firișoare
  • 1 cațel de usturoi
  • 1/2 gogosar – 20 gr (ras)
  • seminte susan negru

Cum am procedat:

  • am amestecat bine toate ingredientele (din oul bătut – am păstrat o lingura pentru a unge checul) și le-am așezat într-un vas ramechin dreptunghiular (pentru chec sau pentru terină, cu baza concavă – cum am avut eu). Deasupra am presărat niste semințe de susan negru.
  • am introdus vasul in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru 30′. Atat:)
  • puteti sa-l serviti alaturi de o garnitura de legume. Saaau, ca atare🙈

📌 O alta reteta de chec cu carne, la fel de usor de pregatit si foarte gustoasa – o gasiti aici.

S-aveti copilasi papaciosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply