Domnu' Ou Legume

Salată boeuf fără boeuf

martie 29, 2018

Pot să vă spun că noi suntem cei mai mari fani ai salatelor, indiferent că sunt pregătite din legume crude sau gătite! Nu a scăpat de noi nici salata boeuf, însă, defect profesional probabil, nu mă lăsa conștiința să fac o salată cu ou, carne de vită și o cantitate mare de ulei. Astfel, am modificat puțin rețeta și am ajuns la o salată boeuf fără boeuf (carne de vită) și cu o maioneză baby-prietenoasă.

Ingrediente folosite

  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 3 cartofi albi mici
  • 2 pumni de fasole verde
  • maioneza noastră baby-prietenoasă, făcută din 2 gălbenușuri de ou (rețeta o găsiți aici)

Cum am procedat

  • am curățat legumele (morcovul, țelina, păstârnacul și fasolea verde)
  • rădăcinoasele le-am tăiat în jumătate, pe lungime, și le-am pus la fiert – dacă doriți le puteți găti la abur
  • păstăile de fasole verde le-am tăiat în 4-5 bucăți și le-am pus și pe ele alături de rădăcinoase
  • cartofii i-am fiert în coajă, într-o altă cratiță
  • când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am lăsat la răcit. Eu nu am aruncat apa, o păstrez la congelator ca și bază pentru supe.
  • am tăiat legumele în cubulețe aproximativ egale și le-am pus într-un bol, alături de maioneză, urmând să le amestec riguros

♥ Noi am servit această salată boeuf fără boeuf cu pătrunjel verde, la masa de prânz. Se potrivește și pentru masa de seară.

♥ Dacă folosiți maioneza noastră (aici), nu mai aveți nevoie de alte condimente, sosul fiind deja aromatizat.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anca iunie 5, 2018 at 12:11 pm

    Buna ziua. As putea pune piept de pui in loc de carne de vita?

    • Simona
      Reply Simona iunie 5, 2018 at 12:37 pm

      Da, se poate adauga si carnita:)

    Leave a Reply