Cu carne/peste

Spaghete din dovlecel cu smântânã si creveti

martie 12, 2018

Imi place combinatia dovlecei:creveti:usturoi, prin urmare nu mi-a luat mult timp sa o aleg si pentru nazdravanul meu😍. Si cum altfel, decat intr-un preparat extrem de gustos si foarte usor de pregatit. 

Am optat pentru varianta de creveti congelati rapid intrucat, avand in vedere ca nu sunt pescuiti din oceanul de langa Timisoara👀 si fiind extrem de perisabili, probabil tot congelati au fost adusi in market. De obicei, acestia sunt curatati de firul negru care le strabate spatele. In caz contrar, indepartati-l voi cu varful unui cutit sau cu un ac. Este intestinul dumnealor, pe care nu cred ca doriti sa-l consumati🙈. Mai multe despre creveti –aici (inclusiv despre siguranta alimentara si riscul alergen).

Ingrediente:

  • 1 zucchini mic
  • 6-7 creveti
  • o lingura cu varf smantana grasa
  • un catel usturoi
  • busuioc
  • susan negru

Cum am procedat:

  • am decongelat crevetii, prin punerea lor in apa rece, dupa care i-am pus la fiert in apa deja clocotita, timp de 5-10′. Ei bine, ei se fierb cam 5′ – pentru a ramane moi. Pe de alta parte, cand vine vorba de pitici, este important ca acestia sa fie bine preparati termic. Nu foarte mult, intrucat tind sa devina tari si gumosi. Asadar, intre 5 si 10′ este un interval potrivit pentru a fi bine preparati si cu o textura potrivita.
  • am taiat dovlecelul sub forma unor fasii lungi, gen spagheti. Am pus intr-o tigaie antiaderenta 50 ml apa, dovlecelul felii si un catel zdrobit de usturoi (pe care il scoatem, la final). Am acoperit cu un capac si l-am lasat pe ochiul mic al aragazului~ 10-15′, maxim – cat sa se inmoaie dovlecelul si sa scada apa.
  • cand au fost gatite spaghetele din dovlecel, am adaugat crevetii (stersi cu un servet de hartie) iar dupa 1′, am adaugat si lingura de smantana. La servire, am adaugat busuioc proaspat si seminte de susan negru.
  • in cazul in care doriti sa-i preparati in sos rosu, aici veti gasi cum puteti proceda.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply