Dulcegarii

Donuts din dovleac

martie 9, 2018

Suntem mari iubitori de dovleac placintar, prin urmare nu ratez nici o ocazie de a-l introduce in diverse retepici😃. Ne oprim astazi la o gustare indragita, care a scos de cateva ori din impas si micul dejun, alaturi de un iaurt, branzica sau de orice altceva potrivit va mai lasa imaginatia sa-l “imbracati”:). Asadar, DONUTS sa fie!!Forma de rotita rezulta in urma coacerii lor in tavita de silicon de la Tupperware. Am ales-o pentru ca nu trebuie sa ung formele cu cu nimic, e lipsita de ftalati, BPA iar rezultatul este impecabil:). Am rugat-o pe Eli, mamica de la care ma aprovizionez cu Tupperware, sa ne scrie cateva cuvinte despre gama de silicon, marca Tupperware – aici. Pentru mai multe informatii si oferte, pe Ely o gasiti  pe Tupperware by Ely.

Ingrediente (9 bucati):

  • 2 oua
  • 50 gr unt (topit)
  • 100 ml lapte
  • 70 gr dovleac copt
  • 120 gr faina 650
  • scortisoara
  • optional: 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • optional : 1 lingurita cu miere (1+)
  • deasupra : unt de arahide

Cum  am procedat:

  • am batut albusurile spuma
  • galbenusurile le-am mixat cu dovleacul copt, laptele si untul topit
  • am amestecat albusurile cu compozitia ce contine galbenusurile, am adaugat un praf de scortisoara, apoi am incorporat usor faina.
  • am turnat aluatul in formele de donuts si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/20-25′

  • ne-am bucurat de bunatati, alaturi de o lingurita unt de arahide. Puteti opta pentru untul de alune de padure, pregatit de catre voi. Reteta o gasiti aici.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply