Dulcegarii

Negresa baby cu banana si mascarpone

februarie 14, 2018

In cazul in care sarbatoriti Valentine’s Day🙈 si nu ati avut timp sa umblati dupa un cadou saaau nici unul nu este parca potrivit pentru Valentinul vostru, zic sa va lasati pe mana mea si sa-i “coaceti” alesului un cadou dulce😋.  Scapati si de gurita piticului🙈 si cu siguranta gustul negresei “aparent” de ciocolata il va da pe spate si pe dumnealui😍. Sa nu mai vorbim de gest😋

Lasam vorba si punem mana pe treaba!

Ingrediente:

  • 1 banana jumate : 120+50=170
  • mascarpone -100 gr
  • carob – 2 lg
  • 1 lg varf ulei cocos -40 gr
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • caju – 30 gr crud (40 gr hidratat)
  • optional: bicarbonat de sodiu stins cu lamaie sau praf de copt bio

Cum am procedat:

  • caju-ul l-am lasat la hidratat – 2h (pentru indepartarea fitatului si o mai buna absorbtie a nutrientilor)
  • intr-un vas am mixat galbenusurile cu banana si crema de branza. Am adaugat carobul si uleiul de cocos (la temparatura camerei)
  • albusurile le-am batut spuma (📌 batute spuma, albusurile pot lua locul agentului de crestere)
  • am amestecat cele doua compozitii si am adaugat faina, amestecata cu agentul de crestere (daca alegeti sa-l folositi) si nucile rasnite (in cazul copilasilor, musai rasnite).
  • am invitat negruta in cuptorul preincalzit la 180/20-25’. Verificati cu o scobitoare daca este coapta:)
  • o servim, asa cum ne-am obisnuit, cu multa dragoste!

📌 Atentie la nuci! Se rasnesc, prezinta risc de inec pana la 3 anisori. De asemenea, se recomanda hidratarea lor in prealabil, pentru indepartarea fitatului si o mai buna absorbtie a nutrientilor.

📌 In caz de intoleranta la gluten sau aplv, gasiti o varianta tare gustoasa de negresa – aici.

Sa fiti sanatosi alaturi de micii si marii vostri Valentini!❤️

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Ramona februarie 15, 2018 at 11:58 am

    Buna! Oare in loc de mascarpone merge smantana/iaurt? Arata ffff bine, pun reteta in meniul pt Dragobete 😋

    • Simona
      Reply Simona februarie 15, 2018 at 4:21 pm

      Ramona, da – merge cu siguranta cu smantana 😘
      Sper sa va placa!😊

  • Reply Mihaela Dragoi februarie 16, 2018 at 9:54 pm

    Buna!
    Sunt un pic nedumerită cu nucile ( la ingrediente ai spus doar se caju)

    • Simona
      Reply Simona februarie 17, 2018 at 5:25 am

      Hey, Mihaela!
      Despre caju este vorba:)
      Pupici😘

  • Reply Mihaela Dragoi februarie 17, 2018 at 8:46 am

    Mulțumesc frumos!
    Astazi facem la cina..si revin cu un Feed-back!

  • Reply Agrigoroaie Robertina ianuarie 7, 2019 at 1:29 pm

    Buna. Nu am ulei de cocos, am unt. In aceasta situație ce cantitate trebuie sa pun? Pot pune caju ul și nehidratată?Mulțumesc. Sunt extrem de încântată de retete. Le am descoperit ieri și deja am patru retete făcute.😀

    • Simona
      Reply Simona ianuarie 8, 2019 at 9:14 am

      Ma bucur ca iti plac!🤗
      Da, poti inlocui cu unt animal. As incerca aceeasi cantitate.
      Caju-ul merge ai nehidratat. Motivul hidratarii este acela de a inlatura fitatul, care impiedica absorbtia in totalitate a nutrientilor.
      Te asteptam cu postari pe grup!

    Leave a Reply