Cu carne/peste Miss Branzica

Cheesecake „sarat” cu mei, branzica si somon

februarie 2, 2018

Iacata inca un preparat cu somon acceptat de nazdravan😍. Nu primeste des somon, insa si atunci cand se intampla, „ceva” imi spune ca nu e tocmai pestele lui preferat🙈. „Ceva”-ul acesta se traduce prin gurita inchisa ermetic, manuta care impinge farfuria si un capsor care se roteste rapid si ritmic stanga-dreapta, stanga-dreapta🙈. Cu greu😀, ma prind ca iar voi papa singura somon si prin urmare ma indrept spre pregatirea celei de-a doua variante rapide de pranz (a treia nu exista).

Cu toate acestea, in combinatia de mai jos l-a acceptat😍. Eu ce sa mai intelg acum?🤓

Ingrediente (2 portii):

  • 3 lg mei
  • 2 lg de branzica facuta in casa
  • 1 lingurita iaurt/smantana
  • 1 bucatica somon (aburit, fiert, copt in folie alimentara) – 30-40 gr
  • un praf de turmeric
  • 1 lingurita ulei presat la rece de floarea soarelui
  • cepsoara
  • susan negru

Cum am procedat:

  • am pus de cu seara meiul la hidratat in apa cu lamaie. Astfel, indepartam acidul fitic si lasam cale libera bunei absorbtii a nutrientilor.
  • a doua zi, am spalat bine meiul si l-am pus la fiert intr-o cantitate suficienta de apa. In 15′ este fiert. L-am pus la strecurat.
  • branzica o fac asa cum stiti deja – cu iaurt. Reteta, aici.
  • cat timp fierbe meiul, pregatesc somonul. Eu l-am aburit 30′.
  • toate gata, ma apuc de „montat” farfuria piticului: primul strat este cel format din mei, amestecat cu un varf de cutit de turmeric (de unde si culoare galbena, ca de mamaliga:)) si 1 lingurita ulei presat la rece. Al doilea strat este cel de branzica: cele doua linguri de branzica le-am amestecat cu o lingurita iaurt (sau smantana grasa) si cu 2-3 fire de cepsoara, tocata marunt. Ultimul strat este dedicat somonului. Deasupra, am presarat niste seminte de susan negru:). Gata!
  • o portie pentru pitic, una pentru mami🙈

Sa aveti copilasi papaciosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply