Cu carne/peste Miss Branzica

Cheesecake „sarat” cu mei, branzica si somon

februarie 2, 2018

Iacata inca un preparat cu somon acceptat de nazdravan馃槏. Nu primeste des somon, insa si atunci cand se intampla, „ceva” imi spune ca nu e tocmai pestele lui preferat馃檲. „Ceva”-ul acesta se traduce prin gurita inchisa ermetic, manuta care impinge farfuria si un capsor care se roteste rapid si ritmic stanga-dreapta, stanga-dreapta馃檲. Cu greu馃榾, ma prind ca iar voi papa singura somon si prin urmare ma indrept spre pregatirea celei de-a doua variante rapide de pranz (a treia nu exista).

Cu toate acestea, in combinatia de mai jos l-a acceptat馃槏. Eu ce sa mai intelg acum?馃

Ingrediente (2 portii):

  • 3 lg mei
  • 2 lg de branzica facuta in casa
  • 1 lingurita iaurt/smantana
  • 1 bucatica somon (aburit, fiert, copt in folie alimentara) – 30-40 gr
  • un praf de turmeric
  • 1 lingurita ulei presat la rece de floarea soarelui
  • cepsoara
  • susan negru

Cum am procedat:

  • am pus de cu seara meiul la hidratat in apa cu lamaie. Astfel, indepartam acidul fitic si lasam cale libera bunei absorbtii a nutrientilor.
  • a doua zi, am spalat bine meiul si l-am pus la fiert intr-o cantitate suficienta de apa. In 15′ este fiert. L-am pus la strecurat.
  • branzica o fac asa cum stiti deja – cu iaurt. Reteta, aici.
  • cat timp fierbe meiul, pregatesc somonul. Eu l-am aburit 30′.
  • toate gata, ma apuc de „montat” farfuria piticului: primul strat este cel format din mei, amestecat cu un varf de cutit de turmeric (de unde si culoare galbena, ca de mamaliga:)) si 1 lingurita ulei presat la rece. Al doilea strat este cel de branzica: cele doua linguri de branzica le-am amestecat cu o lingurita iaurt (sau smantana grasa) si cu 2-3 fire de cepsoara, tocata marunt. Ultimul strat este dedicat somonului. Deasupra, am presarat niste seminte de susan negru:). Gata!
  • o portie pentru pitic, una pentru mami馃檲

Sa aveti copilasi papaciosi!鉂わ笍

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.