Cu carne/peste

Mușchi de porc la cuptor cu piure de legume

februarie 1, 2018

Astăzi, mai mult decât bucătăreasă, mă simțeam inspirată pentru un plating artistic și a ieșit un mușchi de porc la cuptor waw. Prima dată mănânc cu ochii, deci mi-am scos latura artistică la înaintare și am pregătit un preparat gustos, simplu și totuși, cu un aspect plăcut.

Ce e defapt în farfurie? Un mușchi de porc la cuptor, un piure de dovlecel, cartof și ceapă albă și o cremă de sfeclă.

Ingrediente folosite:

  • mușchi de porc  feliat(eu am făcut pentru toată familia, deci am avut cam 500 de grame)
  • 2 cartofi mici
  • 2 ceapă albe medii
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă)
  • 5 căței de usturoi
  • supa cremă de sfeclă de ieri, rețeta o găsiți aici
  • opțional: sare și piper

Cum am procedat:

  • carnea de porc feliată a fost pusă într-o tavă la cuptor, alături de usturoiul întreg și o ceapă tăiată în patru. Am completat cu apă cât să acopere carnea. Constant verificam tava, să nu scadă suficient de mult apa cât să se ardă carnea. Dacă e nevoie mai puteți completa cu apă. Spre final apa se evaporă în totalitate iar carnea prinde puțină crustă arămie. Carnea mea a stat în jur de o oră în cuptor.
  • pentru piureul de legume am pus la fiert un dovlecel curățat de coajă, 2 cartofi mici curățați și 1 ceapă. Toate au fost tăiate grosier. Când au fost fierte legumele, le-am scurs bine de apă și le-am pasat fin împreună cu o lingură ulei vegetal.
  • Cât timp legumele erau la fiert și friptura în cuptor, am pus pe foc și câteva linguri din supa cremă de sfeclă. Am lăsat să fiarbă, amestecând continuu, până când o parte din apa din compoziție a fost evaporată și aveam o cremă mai densă.
  • Le-am aranjat pe farfurie în stil artistic și am făcut dintr-un preparat banal, o super farfurie.

! Dacă nu doriți să faceți crema de sfeclă din supă, puteți să coaceți o sfeclă la cuptor și să o pasați fin împreună cu puțin ulei vegetal presat la rece și ceapa care a fost gătită alături de carne.

Poftă bună!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply