Dulcegarii

Unt de alune de padure

ianuarie 30, 2018

Folosesc unt de arahide si migdale in preparate pentru nazdravanul meu iar de ceva vreme ma tot bate gandul sa incerc sa-l fac eu. Mare lucru n-are cum sa fie. Se pun la copt niste nuci (depinde din ce alegi sa-l faci), le blenduiesti si gata untul. Detaliile insa, fac diferenta:).

Care ar fi acelea? Hai sa vedem! In primul rand, hidratam nucile. Astfel, mai scapam de acidul fitic din ele si ne vom bucura de o mai buna absorbtie a nutrientilor pe care nucile ii contin. Tineti cont de faptul ca, fitatul se gaseste si in coaja maronie a acestora. Insa, prin hidratare, aceasta se indeparteaza usor. In al doilea rand, nu “prajim” nucile. Le lasam 10’ la cuptor. Este suficient pentru a obtine un preparat gustos si sanatos in acelasi timp, pentru ca asta ne si dori, nu-i asa?😊 Nu in ultimul rand, ii adaugam acel “ceva” care sa-i completeze gustul perfect. In cazul meu, smantana de cocos😍.

Hai sa vedem cum il facem!

Ingrediente:

  • 100 gr alune de padure
  • 1 lg smantana de cocos

Cum am procedat:

  • am pus alunele in apa, la hidratat (min. 2 ore). Apoi, le-am curatat de coaja maronie si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 150*, timp de 10’.
  • am scos alunele din cuptor si le-am lasat la racit. Ulterior, le-am pus in chopper, impreuna cu o lingura de smantana de cocos. Rezultatul: o bunatate de unt:). Promit!
  • il vom servi cu fructe, in kidscuiti, briose, inghetata si alte cele😃.
  • puteti sa-l folositi in batoanele de quinoa, in fursecurile cu dovleac si multe alte preparate:).

Sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply