Povesti, întâmplări, experiențe

Și totuși, unde au dispărut salatele simple, sănătoase?

ianuarie 30, 2018

Nu îmi povestesc frecvent experiențele culinare din restaurante, însă de data aceasta ceea ce am observat mi se pare alarmant! Unde au dispărut salatele simple?

De obicei ajung la restaurante seara și caut în meniu diversitatea de salate. Ei bine, unde sunt salatele simple din trecut? Când au dispărut clasicele salate cu legume crude și piept de pui la grătar sau brânză? Vă povestesc pe zile experiența mea și motivul pentru care sunt atât de dezamăgită!

Ziua 1

Ajung în centrul orașului și intru într-un restaurant pe care îl mai frecventasem. Primesc un meniu și observ că salata pe care o consumasem anterior, a dispărut din meniu. În locul ei au apărut următoarele: salata de crudități cu pui crispy, salată de crudități cu cartofi prăjiți și piept de pui, salată de crudități cu ou și maioneză. Hop…nu aveam ce să aleg din variantele standard. Am cerut să se renunțe la o parte din ingrediente și evident, am primit o salată foarte sărăcăcioasă. Lipsea cu desăvârșire varietatea de legume.

Ziua 2

Ieșisem târziu de la universitate și stomacul își cerea drepturile. Am intrat într-un alt restaurant și am răsfoit meniul direct la salate. Aceeași situație ca și în ziua anterioară: salată de crudități cu diverse+maioneză, salată de crudități+cartofi prăjiți și diverse dressinguri. Din nou am renunțat la o parte dintre ingrediente și am primit aceeași salată sărăcăcioasă.

Ziua 3

Din nou munca mă ținea în oraș și am apelat la un pub din apropiere pentru o salată. De data aceasta una dintre salate suna ok: salată de crudități, piept de pui la grătar și ou fiert. Perfect. Mare mi-a fost uimirea când am primit 2 frunze de salată verde tăiate fin la cuțit, 2 linguri de piept de pui mărunțit bine de tot, ½ de ou fiert și cam un pumn de bacon prăjit. Evident, nu lipsea nici minunatul dressing de maioneză. Am ales cât am putut să nu rămân flămândă.

Ziua 4

Eram pe drum de data aceasta și a venit vremea unei noi salate. De data aceasta suna extrem de bine: piept de curcan la grătar, salată de crudități și avocado. Am primit un piept de curcan uleios, ceea ce mă face să cred că nu era gătit tocmai pe grătar, și un avocado extra-crud. Dezamăgire din nou.

Curioasa de ceea ce se întâmplă în restul restaurantelor, am căutat câteva meniuri online și m-am lovit de meniuri asemănătoare. Am găsit și variante bune, dar am găsit și variantele dezastruoase de care m-am lovit eu. Ajungem să consumăm prin intermediul unei salate o bombă calorică, nesănătoasă. Crezând că ne facem bine consumând o salată (a se nota, mă refer la salatele tragice cu prăjeli și sosuri), lăsăm de izbeliște legumele gătite și carnea la grătar, în speranța mai multor vitamine și antioxidanți. De fapt, ne lovim de un exces de colesterol și grăsimi saturate. Trist!

Și totuși, unde au dispărut salatele simple, gustoase, sănătoase?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.