Supe

Supă babydrăcușor cu sfeclă

ianuarie 25, 2018

Am ales un nume sugestiv pentru supa de astăzi: supă babydrăcușor cu sfeclă! De ce babydrăcușor? Pentru că are o culoare care te îndeamnă să o mănânci și în plus, te aștepți să ai parte de ceva dulce. Ei bine, gustul nu e dulce, e chiar aromat și ușor sărat! Votez această supă drept supa mea cremă favorită!

Am improvizat această rețetă cu ceea ce aveam în casă. Nu sunt un mare fan sfeclă roșie și aveam o cantitate destul de mare în casă. Am hotărât să o includ într-un preparat și să îi dau o șansă. A fost o idee genială!

Ingrediente necesare pentru o super supă babydrăcușor cu sfeclă:

  • 2 sfecle roșii de dimensiune mare
  • 1 morcov
  • 3 cepe albe/galbene medii
  • 1 țelină mică
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece/unt
  • opțional: sare și piper

Cum am procedat:

  • Am curățat și tăiat sfecla în cuburi de mărime medie și le-am pus la fiert în apă. Atenție cu sfecla deoarece vă colorează foarte tare mâinile. Lucrați repede cu ea și spălați riguros mâinile imediat după finalizarea procedeului sau folosiți mănuși.
  • Am lăsat sfecla pe foc și între timp m-am ocupat de restul ingredientelor. Țelina, morcovul și ceapa le-am curățat și le-am tăiat grosier. După 10 minute de fierbere a sfeclei, am adăugat și țelina, morcovul și ceapa în cratiță și le-am lăsat la fiert.
  • Cartofii au fost și ei curățați, spălați și tăiați grosier. După aproximativ încă 10 minute de fierbere a sfeclei, am adăugat și cartofii.
  • Când sfecla este fiartă, se stinge focul și se lasă la răcit pentru câteva minute. Ulterior se adaugă sarea (opțional), 2 linguri de smântână și lingura de ulei. Se pasează fin cu blender-ul până când se obține o cremă fină.

Cum am servit:

Noi am servit supa caldă, alături de 1/2 linguriță de semințe decorticate de cânepă.

Alte idei de supă cremă găsiți aici.

Poftă bună!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply