Cu carne/peste Patiserie

Pâinici Baby Naan umplute cu pui si legume

ianuarie 22, 2018

Originare in Asia, painicile Naan au trecut de ceva vreme testul de popularitate si au devenit vedetele multor mese servite in sanul familiei. Crocante la exterior, moi si pufoase in interior, painicile sunt extrem de gustoase, putand fi servite atat simple, cat si cu diverse sosuri sau umpluturi. Daaa, umpluturi!!!😍 Aceasta este si varianta pe care voi merge, avand in vedere ca, piticii mai au tendinta de a “scapa” diverse ingrediente pe jos – daca acestea ar fi simple si ulterior “acoperite” sau umplute.

Retete de painici Naan sunt destule, unele cu iaurt, altele cu lapte, altele cu ambele. In unele, se foloseste ca agent de crestere bicarbonatul de sodiul si praful de copt, in altele se foloseste drojdia. Am intalnit insa, si cu toti 3 agentii de crestere.  Deeeci, o gramada de variante. Eu aleg sa merg pe varianta cu lapte si drojdie. Clar, le si umplu. Seamana cu placintele pe care le face la tigaie, mami😍. Nu o sa le zic placinte, deoarece mai exista o reteta de placinte la tigaie (cu branza) pe blog si tare n-as vrea sa ma incurc in ele🙈. O sa le zic “baby naan”. My baby naan!! Si in curand, yours😊!

Gata vorba!! Sa ne apucam de treaba!

Ingrediente (3-4 bucati):

  • 150 gr faina 650 + faina de lucru
  • 70 -80 ml lapte caldut
  • 5-7 gr drojdie proaspata
  • 4 lg ulei/unt topit

Umplutura:

  • un copanel reciclat (ramas de la pranzul de cu o zi inainte)
  • cateva frunze de spanac
  • 1/2 ardei rosu
  • cepsoara (5 fire)/ceapa verde
  • patrunjel (1 fir)
  • coriandru
  • o lingurita smantana

Puteti sa incercati ce umplutura doriti: branza+marar/ceapa, ciuperci, varza, etc.

Cum am procedat:

  • am asezat faina intr-un bol iar in mijlocul ei am pus drojdia, peste care am adaugat putin din cei 70 ml lapte caldut. Am lasat 10’, apoi am adaugat restul laptelui (caldut) si uleiul/untul. Am obtinut un aluat moale, nelipicios. Daca aluatul se lipeste, mai adaugati foarte putina faina. Am lasat aluatul la dospit 20-30’.
  • umplutura: am pus legumele si frunzele intr-un chopper si le-am tocat. Am adaugat carnita (tocata marunt cu un cutit) si o lingurita de smantana. La sfarsit, 1 varf de cutit de coriandru.
  • dupa ce aluatul a crescut frumos, l-am impartit in 3-4 bilute putin mai mari decat o nuca. Am pudrat blatul de lucru cu faina, am intins cu sucitorul bilutele de aluat, le-am umplut si le-am intins din nou, conform imaginilor de mai jos:

  • am copt painicile, la foc mediu spre mic, intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei/unt (Regis Stone am folosit) cate 3’-4’ pe o parte – pana se rumenesc usor.
  • imediat ce le-am copt, le-am acoperit cu un prosop curat. Puteti sa le pastrati intr-o punga de hartie sau infasurate in prosop. Ce e minunat la ele este ca, se pastreaza la fel de moi si dupa 12h. Atat au rezistat la noi – pana seara:). Portie dubla:)
  • noi le-am papat cu sos tzaziki😍 (iaurt, castravete, ulei masline, marar, susan negru).

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply