Legume Miss Branzica

Kartoffel Balls

ianuarie 13, 2018

Da, reciclam mancarica😊. Este firesc sa folosim alimente deja preparate termic – de exemplu, pentru a le da un alt gust, textura, forma. Ramas singur pe plantatia bucatariei de aseara – un cartof a fost transformat, impreuna cu niste legume, branza si ou – intr-un mic dejun delicios pentru toti ai casei😊.

Si culmea, a fost papat inclusiv de catre pitic:)), care nu consuma cartoful ca atare. Sincer, rar mi-a fost sa aud ca exista pitici care sa nu pape cartof, mai ales sub forma de piure. Ei bine, motanelul din dotare – nu si nu😀.

Ingrediente (8 bucati):

  • 1 cartof mediu, copt in coaja cu o seara inainte
  • o mana zdravana de spanac frunze
  • o lingura cu varf de branza cheddar (1+, contine sare). Puteti folosi orice alt tip de branza (emmentaler, mozarella, gouda). Piticii sub un an vor beneficia de o lingura de branzica fara sare in compozitie – branzica facuta in casa, cu iaurt.
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 oua
  • un fir ceapa verde
  • optional: marar

Cum am procedat:

  • am batut bine cele doua oua. Am adaugat, pe rand: spanacul rupt, branza, cartoful razuit, ardeiul razuit si ceapa verde – tocata. Rezulta o compozitie care nu poate fi modelata. Nici o problema🙈. Cu o lingura, am luat din compozitie si am asezat gramajioare din aceasta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 170*/15′. Atat!😃
  • le-am papat cu sos de rosii😍

📌 In caz de aplv sau intoleranta la lactoza, se renunta la branzica animala. Se poate inlocui cu o branzica vegetala sau o lingurita de drojdie inactiva:)

Sa aveti pitici sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply