Cereale/pseudocereale/paste

Budica de chia cu fulgi de secara, mar, nuca si scortisoara

ianuarie 2, 2018

Budinca de chia cu fulgi de secara, mar si nuca este potrivita pentru un start perfect de zi, fie vorbim despre pitici, fie vorbim de ale lor dragi mamici.

Chia este un aliment bogat in fier, prin urmare am cautat sa valorific la maxim acest aspect – asadar, am rasnit-o si am hidratat-o timp de 15-20′ in lapte de cocos (sau smantana de cocos amestecata cu putina apa), apoi i-am adaugat o sursa de vitamina C (marul), cu scopul de a creste absorbtia fierului.

De obicei, evit sa combin chia cu laptele animal, calciul din acesta impiedicand absorbitia fierului.

Ingrediente:

  • 3 lg fulgi de secara
  • 1 lingurita chia in 50 ml lapte de cocos (1+)
  • 1 mar
  • 1 lingurita nuca rasnita
  • 1 varf de cutit scortisoara

Cum am procedat:

  • chia rasnita am pus-o la hidratat in 50 ml lapte de cocos – 20′
  • am fiert fulgii de secara -3-4′ in apa, pana s-au inmuiat
  • am rasnit marul, printr-o razatoare cu ochiuri mari
  • am montat budincuta astfel: baza a constituit-o fulgii fierti de secara. Al doilea strat: chia hidratata in laptele de cocos. Stratul al treilea: marul ras. Deasupra am presarat nuca si scortisoara. Atat:)

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply