Cu carne/peste

Friptura de porc

decembrie 15, 2017

Daaa, daaa – de porc:). Nu exista restrictii ale autoritatilor in domeniu in ceea ce priveste consumul carnii de porc de catre pitici. Ideea este sa ne orientam catre o bucatica de carne mai putin grasa, cum ar fi muschiuletul, de exemplu. Siiii, sa avem grija cum o preparam, astfel incat rezultatul final sa fie prietenos cu piticul din dotare.

Ca si variante de preparare termica, puteti alege intre varianta la abur, slow cooking (Crock Pot- ul este usor de folosit si pastreaza binisor proprietatile carnii) sau varianta clasica si cea mai la indemana – la cuptor.

La capitolul condimente, puteti alege intre busuioc, cimbru, maghiran, salvie si musaaaai usturoi. Acesta din urma, copt fiind la final – este ok pentru pitici. Piperul este de evitat la copilasi tocmai datorita efectului iritant pe care il are asupra mucoasei gastrice. Poate fi adaugat insa, sub forma de boabe, care vor fi indepartate atunci cand preparatul este gata:)

Friptura de astazi este una foaaarte simpla, usor de facut si cu 100% sanse de reusita. Puteti sa o serviti alaturi de o garnitura din legume sau de ce nu, chiar si rece, intr-un sandwich sau alaturi de niste legume proaspete la micul dejun.

Ingrediente:

  • 300 gr carne de porc ( cotlet, muschiulet, etc)
  • 3-4 catei usturoi
  • busuioc

Cum am procedat:

  • am portionat bucata de carne in felii de doua degete grosime. Le-am asezat in tava, le-am acoperit cu usturoiul taiat felii, busuiocul si am adaugat apa, pana la nivelul feliilor de carne. Nu este nevoie sa adaugati ulei, carnea oricum va lasa grasime in tava.
  • am introdus tava, acoperita cu capac in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Apoi, inca 10’, fara capac. Urmariti tot timpul sa aveti apa in apa, astfel riscati sa o “prajiti” si cu siguranta “modul prietenos” de gatire al acesteia va disparea.
  • cand scoateti tava din cuptor, acoperiti-o din nou cu capacul si lasati carnita sa se odihneasca putin, inainte de a o consuma.
  • la servire, am presarat-o cu niste cepsoara si am asezat-o langa o garnitura de legume:)

Pofta buna, pitici voinici!

Sa fiti sanatosi!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply