Cu carne/peste

Bebe Crenvurstila cu piept de pui, usturoi si coriandru

decembrie 7, 2017

Oferim sau nu oferim crenvursti piticilor din dotare?! Oferiiiim!! Cu conditia sa-i facem noi, acasa:). Din categoria: „stim ce papa copilul nostru❤️”.

Sunt gustosi, se prepara usor si pot fi papati atat ca atare cat si in diverse preparate (pizza, paste, sandwich).

Ingrediente (1 buc):

  • 50-60 gr piept de pui
  • 1 catel de usturoi
  • 1 varf de cutit coriandru

Deasupra: o lingurita ulei de floarea soarelui presat la rece si cepsoara uscata.

Cum am procedat:

  • am tocat bucatica de piept de pui intr-un tocator, insistand pentru a obtine o textura cat mai fina. Eu am un tocator Kitchen Aid, de care sunt multumita.
  • am adaugat ulterior usturoiul si coriandrul si am mai apasat odata treapta 1 a tocatorului.
  • am pregatit o bucata de tifon (exista si tivit), pe care am asezat compozitia de crenvursti. Prefer tifonul in locul membranelor naturale sau artificiale. Este strict preferinta mea:). Nu – nu s-a desfacut, n-au ramas ate nici in apa, nici pe crenvursti si nu schimba in nici intr-un fel gustul/mirosul preparatului. Am rulat tifonul peste compozitia, pe care am modelat-o sub forma unui cilindru cu diametrul de 2 cm. Am innodat tifonul la ambele capete si am asezat crenvurstiul rezultat intr-o cratita cu apa in clocot, in care am adaugat si o frunza de dafin. L-am lasat la fiert ~20′.
  • dupa 20′, l-am scos pe o farfurie, l-am dezbracat de tifon si l-am lasat putin sa se raceasca. Apoi, l-am uns cu putin ulei de floarea soarelui, presat la rece si l-am tavalit prin niste cepsoara uscata. Gustul este nemaipomenit😍.

📌 Pentru copilasii peste 1 anisor se poate adauga un 1 varf  „de varf” de cutit de sare😀.

S-aveti copilasi sanatosi!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mihaela decembrie 8, 2017 at 6:43 pm

    In lipsa tocatorului,cum am mai putea toca pieptul de pui? Multumesc.

    • Simona
      Reply Simona decembrie 8, 2017 at 7:59 pm

      Hey, Mihaela🤗. Merge tocat si intr-un robot de bucatarie. Sau prin masina de tocat carne, insa nu cred ca ar iesi o conpozitie f fina, asa cum ar trebui.
      As incerca mai bine cu un blander:)
      Spor la crenvurstit!😘

    Leave a Reply