Kidscuiti

Turtã dulce cu dovleac copt si faina de migdale

decembrie 3, 2017

Astazi impartasesc cu voi o “altfel” de reteta de turta dulce🎉😍. Una cu dovleac copt si faina de migdale, doua din ingredientele mele preferate😍. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor mele dar si pe gustul nazdravanului meu. Asa ca, daca sunteti in cautare de “ceva dulce”, cu care sa-l asteptati pe Mos Nicolae maine seara, this is it!🎉

Ingrediente:

  • 70 gr faina
  • 70 gr faina migdale
  • 70 gr dovleac copt
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita miere (1 +)
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare
  • 1 varf cutit cardamon
  • 1 varf cutit coriandru
  • optional: 1 varf cutit bicarbonat stins cu lamaie

Referitor la confimente, amestecul folosit de mine nu este secretul turtei dulci supreme😊. Poate voi preferati alte gusturi. Asadar, jucati-va cu condimentele preferate. Puteti lua in calcul si nucsoara, dar si ghimbirul. La ce nu as renunta in nici intr-un chip?! La scortisoara😍

As trece “optional” la miere, dovleacul dand dulceata “turtei”. Insa, parca in gustul autentic de turta dulce, mierea e un “must” necesar:). Cu toate acestea, daca optati pentru o bucatica de turta in cazul copilasilor sub 1 anisor, mierea iese din discutie:). Si as pastra doar scortisoara. Alegerea mea:)

Cum am procedat:

  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul la temperatura camerei. Rezultatul? Un aluat nisipos:)
  • intr-un bol, am batut bine oul si l-am amestecat cu dovleacul copt, mierea, bicarbonatul stins cu lamaie si cu condimentele. Amestecul rezultat l-am amestecat la randu-i, cu faina. Am obtinut un aluat lipicios:). Lasati-l asa, nu mai adaugati faina. Cel putin, nu acum:). L-am lasat sa faca nanic o noapte in frigider, cica-i pica bine👀.
  • dimineata, am scos aluatul de la frigider si am modelat din el bilute de marimea unor nuci, pe care le-am aplatizat si stantat cu niste forme achizitionate din magazinul Kitchen Shop:). In cazul putin pribabil in care aluatul se lipeste de maini, umeziti mainile sau presarati aluatul cu putina faina. La fel de bine, puteti presara niste faina pe blatul de lucru, sa intindeti aluatul cu un sucitor intr-un strat de aproape grosimea unui deget si sa-l decupati cu o forma sau un pahar. Apoi, daca mai aveti chef si aveti niste stampilute la indemana, sa-l “marcati”:).
  • in cazul in care doriti ca turta voastra dulce sa fie mai pufoasa, renuntati la le aplatiza prea tare (sub forma de biscuiti) si a le stanta. Lasati-le sub forma de bilute, aplatizati-le foarte putin si  astfel veti obtine o turta dulce cu consistenta celei din comert:)
  • am copt turtitele in cuptorul preincalzit la 170*/15-20’, maxim.

Asadar, ghetutele sunt pregatite, turta dulce gata-i coapta, cuminti – nu mai zic🙈. Sa vina Mosu’!!🤗

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Alina decembrie 4, 2017 at 7:20 pm

    Buna, nu am faina de migdale, am normala/ integrala..sau am nuci..le pot folosi?:)

    • Simona
      Reply Simona decembrie 4, 2017 at 7:34 pm

      Hey, Alina. Poti folosi nuci rasnite, de ex. Sau poti pune doar faina.
      Insist pe faina de migdale, deoarece da atat un gust aparte preparatelor, in general cat si o textura deosebita. Merita sa o folosesti:). Te cei convinge singura.
      Pana atunci, as merge parca pe varianta de nuci/ migdale rasnite😍
      Sper sa fie pe gustul vostru😘

      • Reply Alina decembrie 8, 2017 at 7:20 pm

        Mersi 🙂

        • Simona
          Reply Simona decembrie 8, 2017 at 7:51 pm

          Cu drag😘

  • Reply Luciana decembrie 7, 2017 at 8:33 am

    Buna Simona! Daca bebelusa mea are 10 luni jumate, merge să-i pun miere sau de unt la ea? Mulțumesc!

    • Simona
      Reply Simona decembrie 7, 2017 at 12:22 pm

      Luciana, nu as pune miere daca are sub 1 anisor. Dovleacul ii da dulceata necesara. Mierea aici este strict pt gustul specific de turta dulce, gust pe care piticii inca nu-l stiu:). Ies super si fara miere, pe cuvant de mamica care a incercat. De asemenea, poti ramane doar la scortisoara😘
      Pofta bunuta❤️

  • Reply Diana decembrie 22, 2017 at 12:25 pm

    Buna Simona
    As putea pune sirop de artar în loc de miere? Sotul e alergic la miere si sigur va dori să mănânce și el biscuiți chiar dacă ii fac mai mult pt bebe. Daca nu am faina de migdale, as putea macina migdale întregi pana se formeaza o faina sau va fi prea uleioasa compoziția obtinuta? Si inca o intrebare. Cum as putea măsura cantitatea ingredientelor daca nu am un cântar?

    • Simona
      Reply Simona decembrie 22, 2017 at 3:52 pm

      Hey, Diana🤗
      Daca bebe are sub 1 anisor – fara miere sau sirop de artar. Sa stii ca dovleacul da si el dulceata turtei, nu e nevoie de mai mult “dulce”. Ca idee, siropurile (ex artar, agave) au un indice glicemic ridicat si nu e musai sa ne grabim cu introducerea lor in alimentatia piticilor. Sotul se va putea bucura de dulcele dovleacului din turta, alaturi de bebe❤️.
      Daca totusi doresti sa fie o idee mai dulce, de dragul sotului, poti adauga 1-2 curmale maruntite:)
      Daca nu ai faina de migdale, poti folosi faina 650. Poti, de asemenea, sa rasnesti migdale. Nu as pune 70 gr, tocmai pentru ca rasnite, migdalele sunt usor uleioase. As pune 40-50 gr, deoarece dau un gust minunat preparatului. Sa nu ocolesti insa, faina de migdale. E perfecta (amestecata cu faina 650) pentru biscuiti, fursecuri, briose, etc.
      In ceea ce priveste gramajele, ca idee, o lingura cu varf de faina 650 = 25 gr (depinde de dimensiunea lg). In cazul fainii de migdale, 1 lg = 15 gr. 70 gr dovleac = aprox 2 lg cu varf dovleac copt.
      Ca idee, este firesc ca aluatul sa fie lipicios inainte de a-l introduce la frigider. Se fa intari, dupa timpul petrecut la rece si vei putea lucra perfect cu el, inainte de a-l transforma in turte si a-l baga la cuptor.
      Sper sa va placa. Te astept cu feedback.
      Sarbatori frumoase!❤️

    Leave a Reply