Dulcegarii

Baigli cu nuca si stafide

noiembrie 27, 2017

Va spun doar atat: am un pitic fan baigli cu nuca😃!! Ti se face pofta doar  privindu-l cum il cerceteaza din toate unghiurile, se linge pe buze si-i sopteste cald, inainte de a-l insfaca: “mniom-mniom”:)). Da, e un deliciu sa-l privesti😊.

Prefer baigli cozonacului, datorita faptului ca are mai putin aluat si mai multa umplutura. Asta nu inseamna ca refuz cozonacul:)). Il mai prefer si datorita faptului ca, se face mega rapid si nu pierd prea mult timp cu framantatul aluatului🙈. Conteaza si acest aspect atunci cand un pitic trage hainele de pe tine, mereu nerabdator de un joc nou:)).

Gata vorbaria, sa trecem la treaba!🙈

Ingrediente:

Aluat:

  • 200 gr faina 650
  • 1 galbenus
  • 70 gr unt
  • 65-70 ml lapte
  • 5 gr drojdie proaspata
  • optional: 1 lingurita miere (1+)

Compozitie nuca:

  • 140 gr nuca
  • 140 ml lapte
  • optional: 1 lingura stafide

Cum am procedat:

  • am pus drojdia (impreuna cu mierea, daca alegeti sa o adaugati) in 15 ml lapte caldut si am lasat-o la odihnit 5′
  • am amestecat faina cu untul (la temperatura camerei), obtinand un aluat nisipos. In mijlocul acestuia, am adaugat apoi drojdia, galbenusul si treptat – laptele, pana cand am obtinut un aluat moale, insa nelipicios. L-am lasat jumatate de ora la temperatura camerei.
  • pana s-a odihnit aluatul, am pregatit “umplutura”: am pus laptele la incalzit iar cand a devenit caldut am adaugat stafidele (puteti adauga si curmale maruntite, daca nu aveti stafide) si nuca. Am amestecat si am lasat compozitia astfel pregatita deoparte.
  • am intins aluatul cu un sucitor si l-am acoperit cu compozitia pregatita. L-am rulat cu grija, avand grija sa indoi capetele aluatului, astfel incat sa nu pierd compozitia pe drum:)). De asemenea, cu albusul ramas am uns marginea aluatului, inainte de a finaliza rularea lui. Din acelasi albus ramas (puteti unge si cu ou intreg, daca vreti sa mai sacrificati unul), am uns baigli-ul, deasupra. L-am impus cu furculita si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 170*/30’. Se va rumeni usor iar mirosul care va umple casa, va creste cu siguranta pofta de a papa din baigli-ul proaspat scos din cuptor. Cu toate acestea, nu va grabiti sa-l taiati. Lasati-l putin sa se odihneasca, acoperit cu un prosop.

Asta-i tot!:)

Pofta bunuta!!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply