Alergii și intoleranțe Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Batoane din quinoa neagră, unt de arahide și banană

noiembrie 16, 2017

Batoanele, fie ele din cereale sau din pseudocereale, sunt o varianta foarte buna de gustare sau de mic dejun delicios pentru piticul din dotare. Abia asteapta sa fie apucate, iar cand vine vorba de iesit la plimbare, sunt primele care sar in pachetel. Imi place quinoa neagra pentru faptul ca-si pastreaza forma in urma procesului de gatire, dar si pentru minunatul gust de nuca care se potriveste perfect cu untul de arahide si banana. 

Batoanele sunt o solutie excelenta pentru copilasii cu intolerante (aplv, aplc, intoleranta lactoza, intoleranta gluten) dar si pentru cei cu alergii (ou).

Ingrediente:

  • 5 lg quinoa neagra
  • 1 lingurita unt arahide Papamigdal
  • 1/2 banana
  • 1/2 lingurita smantana de cocos

Cum am procedat:

  • am hidratat quinoa in apa cu lamaie (minim 2 ore, pentru inlaturarea acidului fitic si o mai buna absorbtie a nutrientilor), apoi am spalat-o bine sub un jet de apa si am pus-o la fiert 15-20′, pana „infloreste”.
  • quinoa fiarta am amestecat-o cu 1/2 banana, 1 lingurita unt de arahide si 1/2 lingurita smantana de cocos. Am asezat-o, ulterior intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt, pe care l-am introdus in cuptorul preincalzit la 170*, timp de 10-15′. Am scos vasul din cuptor, am „extras” din el hartia de copt in care era „invelita” compozitia batoanelor si cu ajutorul unui cutit umezit, am portionat batoanele (5, la numar). Cu grija, va rog🙈. Calde fiind, sunt moi. Am mai introdus in cuptor- pentru inca 5′, hartia de copt pe care erau asezate batoanele. Apoi, le-am lasat sa se e raceasca. E important sa tineti cont de acest aspect, deoarece in acest stadiu (calde, proaspat scoase din cuptor), batoanele nu-si pastreaza forma. Reci insa, da:).

📌 Lasati batoanele la racit inainte de le papa. Se vor “intari” usor, astfel incat isi vor pastra forma atunci cand vor fi tinute in manute:).

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply ICm noiembrie 16, 2017 at 10:08 am

    Buna, cu ce se poate inlocui smantana de cocos? Multumesc anticipat.

    • Reply Simona noiembrie 16, 2017 at 1:02 pm

      Hey, Iulia😊
      Poti sa mai adaugi jumatate lingurita unt de arahide. Pupicei🤗

  • Reply Raluca noiembrie 18, 2017 at 9:05 am

    Pot înlocui quinoa neagra cu cea alba?momentan nu am

    • Reply Simona noiembrie 18, 2017 at 12:05 pm

      Da, Raluca😘

  • Reply Ioana noiembrie 19, 2017 at 7:06 am

    Am incercat si eu ptr copii mei. Cel mic a devorat un baton, cel mare nu a fost fan, dar el e mare mofturos, restul le-am mancat eu si sotul :). Au fost super delicioase. Multumesc ptr reteta.

    • Reply Simona noiembrie 19, 2017 at 10:41 am

      Ioana, ma bucur tare mult!❤️

  • Reply Denisa iunie 26, 2018 at 9:27 pm

    Oara cu fulgi de quinoa iese?

    • Reply Simona iunie 27, 2018 at 3:20 pm

      Nu am incercat. Insa, ar trebui sa mearga. Arunca un ochi la reteta de batoane de ovaz si doar inlocuiesti fulgii😋

  • Reply Amalia ianuarie 22, 2020 at 3:14 pm

    Salut! Cat de mare e vasul ceramic pe care l-ati folosit? Cantitatea e mica. Multumesc

    • Reply Simona ianuarie 22, 2020 at 5:32 pm

      16/16 cm. Mentionez acum si in reteta. Multumesc frumos!

  • Reply Georgiana martie 15, 2021 at 8:41 am

    Este vreo problema daca las quinoa la hidratat peste noapte?

    • Reply Simona mai 16, 2021 at 11:06 am

      E f bine! Minim 2 ore, in apa cu lamaie. Si eu obisnuiesc sa o las peste noapte

  • Reply Bircea malvina mai 21, 2021 at 2:03 pm

    Buna! Retete pt baietel 8 lunite alergic la proteine din lapte? Va rog

    • Reply Simona iunie 24, 2021 at 3:05 pm

      Salut! Sigur>, o grămada! Te rog sa apeși eticheta “fara lactate” si iti vor apărea f multe variante. Ambii băieței ai mei sunt cu alergie la 2 din proteinele din lapte, deși găsești sigur cat sa gătești zilnic fara lactate,o lunga perioada de Timp. Sănătate!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.