Cereale/pseudocereale/paste

Budincã de mei cu legume

noiembrie 3, 2017

Daca vreti ceva gustos si rapid de facut, budinca de mei este solutia❣️Singurul lucru care va poate intarzia, în cazul în care doriti s-o preparati chiar acum, este hidratarea meiului. Este indicat sa o faceti, pentru a indeparta acidul fitic, care poate impiedica aborbtia mineralelor din acesta. Asa ca, fie il hidratati peste noapte, fie dimineata – in cazul in care va ganditi sa-l preparati pentru masa de seara. Ba mai mult, poate va raman niste legume gatite de la pranz, pe care sa le asociati meiului in aceasta budinca, nefiind astfel nevoie sa mai puneti la aburit sau fiert, cele mentionate de mine. Imi place sa reciclez alimente si sa le dau o noua interpretare. Va indemn sa o faceti si voi🤓

Ingrediente:

  • 2 lg mei
  • 1 morcovel
  • 3 buchete broccoli
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 fir ceapa
  • 1 ou
  • patrunjel frunze

Cum am procedat:

  • meiul l-am lasat peste noapte la hidratat, in apa (cat sa-l acopere) si lamaie
  • dimineata, l-am spalat bine si l-am pus la fiert
  • morcovelul si broccoli le-am pus la aburit (25′, respectiv 10). La fel de bine le puteti fierbe saaau poate au ramas legume gatite de la alta masa pe care le puteti folosi (in acest caz, 4 linguri de legume maruntite sunt suficiente)
  • meiul fiert si strecurat l-am amestecat cu morcovul si broccoli (tocate marunt) , apoi cu ardeiul rosu, ceapa (maruntite si ele) si cu oul batut. La sfarsit, am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt. Se condimenteaza dupa bunul plac. Eu am considerat ca nu este cazul acum, legumele prezente dau un gust minunat😋.
  • se toarna compozitia intr-o forma de chec sau in forme de briose si se da la cuptor pentru 20’/180*. Forma mea este de fapt un ramekin pentru terina🙈, de 25 cm, cu baza semicerc.
  • nazdravanu’ meu l-a papat cu iaurt:)

S-aveti pitici papaciosi!😍

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply