Kidscuiți

Biscuiți cu merișoare

noiembrie 2, 2017

Biscuitii cu merisoare sunt o varianta de kidscuiti usor de facut, gustosi, care rezista eroic o saptamana  – depozitati corespunzator intr-un vas inchis cu capac (eu ii pastrez intr-o cutie metalica). Asadar, o saptamana aveti gustari asigurate, alaturi de fructe si iaurturi🎉🎉.Ce este de precizat in cazul lor este faptul ca sunt mai tari, ceea ce nu-i face insa mai putin apreciati. Insa, consider ca este important sa cunoasteti acest aspect, mai ales daca piticul casei trece prin anumite preferinte de textura si consistenta, cum se mai intampla😊.

Nu-mi place sa bat campii, asa ca – sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 50 gr faina migdale
  • 50 gr faina 650
  • 50 gr unt
  • 20 gr merisoare – 2 lg
  • 1 ou

Cum am procedat:

  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul, obtinand un aluat nisipos
  • am adaugat oul si merisoarele. Am pus aluatul obtinut pe o folie alimentara si l-am infasurat asemeni modului de infasurare al salamului de biscuiti, doar ca i-am dat o forma patrata, nu rotunda. Am invitat “pachetelul” format la rece (1 h).
  • aluatul scos de la frigider l-am taiat cu ajutorul unui cutit in patratele de grosimea unui deget, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. I-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/15-20’. La jumatatea timpului de coacere, i-am intors cu fata in jos. Atat! 🤗
  • ii servim cu mare drag (toti ai casei), pe post de gustarica😍

Sa aveti copilasi sanatosi!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply Georgiana decembrie 31, 2017 at 4:59 am

    As putea inlocui faina de migdale cu faina normala? Ce cantitate? Multumesc!

    • Reply Simona decembrie 31, 2017 at 6:36 am

      Buna, Georgiana🤗
      In mod normal, se poate. 1 lg faina de migdale poate fi inlocuita cu 1/2lg sau 1 lg rasa faina grau.
      Insa, daca inlocuiesti faina de migdale, vei obtine cu totul alt preparat. Faina de migdale da o anumita textura biscuitilor, facandu-i crocanti.
      Daca doresti biscuiti cu merisoare, poti sa pregatesti biscuitii din fulgi de ovaz, in care adaugi merisoare.
      Sarbatori frumoase in continuare😘

  • Reply Georgiana ianuarie 3, 2018 at 4:49 pm

    Multumesc mult! Am sa incerc ambele retete 🙂

    • Reply Sophia Cicioc aprilie 16, 2020 at 2:37 pm

      Buna seara! Nu ati pus deloc zahar?MultumescZ

      • Reply Simona aprilie 16, 2020 at 6:49 pm

        Nu. Pentru copilasii mai mari puteti folosi o lg pasta de curmale. Spor la kidscuitit!:)

  • Reply Gabriela ianuarie 16, 2018 at 9:02 am

    Bună! As putea sa înlocuiesc faina de migdale cu nuca pisata sau semințe de dovleac rasnite? 😀😀😀
    Mulțumim pentru bunătăți!

    • Reply Simona ianuarie 18, 2018 at 8:36 am

      Hey, Gabriela! 😍 Merita incercat! Eu zic ca da!
      Ma bucur ca va plac retepicile!! Pupicei😘😘

  • Reply Lidia Predescu septembrie 17, 2018 at 12:43 pm

    Multi pupici Simona! Am făcut biscuiteii ăștia doar cu faina 650. Au un gust foarte foarte bun! Cu prima ocazie voi incerca și cu faina de migdale. Mă bucur de rețete de pe site-ul vostru din când în când. Mult succes! 😘

  • Reply Roxana septembrie 23, 2018 at 7:15 am

    Buna, oare as putea sa inlocuiesc untul cu unt de Cocos?

    • Reply Simona septembrie 23, 2018 at 3:49 pm

      Cu siguranta! Cantitatea folosita s ar putea sa difere. Ideea este sa obtii un aluat compact, nelipicios😊

  • Reply Ileana aprilie 26, 2019 at 12:20 pm

    Ești sigură că ai pus 50g de faină 650? După ce am pus oul am obținut un aluat moale nemodelabil. Am adăugat faină. Sper sa iasă ceva…

    • Reply Simona aprilie 26, 2019 at 5:34 pm

      Da! Acestea sunt cantitatile, respectand tipurile de faina. Modificarea tipului de faina poate atrage dupa sine modificari. De asemenea, este important sa fie tinut aluatul la rece. El se va intari in contact cu aerul rece. Suficient cat sa poata fi taiat cu cutitul.
      Sper sa-ti iasa kidscuitii!🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.