Kidscuiti

Biscuiti cu merisoare

noiembrie 2, 2017

Biscuitii cu merisoare sunt o varianta de kidscuiti usor de facut, gustosi, care rezista eroic o saptamana  – depozitati corespunzator intr-un vas inchis cu capac (eu ii pastrez intr-o cutie metalica). Asadar, o saptamana aveti gustari asigurate, alaturi de fructe si iaurturi🎉🎉.Ce este de precizat in cazul lor este faptul ca sunt mai tari, ceea ce nu-i face insa mai putin apreciati. Insa, consider ca este important sa cunoasteti acest aspect, mai ales daca piticul casei trece prin anumite preferinte de textura si consistenta, cum se mai intampla😊.

Nu-mi place sa bat campii, asa ca – sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 50 gr faina migdale
  • 50 gr faina 650
  • 50 gr unt
  • 20 gr merisoare – 2 lg
  • 1 ou

Cum am procedat:

  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul, obtinand un aluat nisipos
  • am adaugat oul si merisoarele. Am pus aluatul obtinut pe o folie alimentara si l-am infasurat asemeni modului de infasurare al salamului de biscuiti, doar ca i-am dat o forma patrata, nu rotunda. Am invitat “pachetelul” format la rece (1 h).
  • aluatul scos de la frigider l-am taiat cu ajutorul unui cutit in patratele de grosimea unui deget, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. I-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/15-20’. La jumatatea timpului de coacere, i-am intors cu fata in jos. Atat! 🤗
  • ii servim cu mare drag (toti ai casei), pe post de gustarica😍

Sa aveti copilasi sanatosi!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Georgiana decembrie 31, 2017 at 4:59 am

    As putea inlocui faina de migdale cu faina normala? Ce cantitate? Multumesc!

    • Simona
      Reply Simona decembrie 31, 2017 at 6:36 am

      Buna, Georgiana🤗
      In mod normal, se poate. 1 lg faina de migdale poate fi inlocuita cu 1/2lg sau 1 lg rasa faina grau.
      Insa, daca inlocuiesti faina de migdale, vei obtine cu totul alt preparat. Faina de migdale da o anumita textura biscuitilor, facandu-i crocanti.
      Daca doresti biscuiti cu merisoare, poti sa pregatesti biscuitii din fulgi de ovaz, in care adaugi merisoare.
      Sarbatori frumoase in continuare😘

  • Reply Georgiana ianuarie 3, 2018 at 4:49 pm

    Multumesc mult! Am sa incerc ambele retete 🙂

  • Reply Gabriela ianuarie 16, 2018 at 9:02 am

    Bună! As putea sa înlocuiesc faina de migdale cu nuca pisata sau semințe de dovleac rasnite? 😀😀😀
    Mulțumim pentru bunătăți!

    • Simona
      Reply Simona ianuarie 18, 2018 at 8:36 am

      Hey, Gabriela! 😍 Merita incercat! Eu zic ca da!
      Ma bucur ca va plac retepicile!! Pupicei😘😘

    Leave a Reply