Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Batoane din fulgi de ovăz, cocos, chia, banană și coacaze

octombrie 20, 2017

Vreti o textura intermediara intre terciuri si biscuitii cu fulgi de ovaz? Iacat-o! Rapida, cu 💯 % sanse de reusita si cu un gust mega bun😍. 

Si cum vorba lunga = saracia omului, sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 3 lg fulgi de ovaz
  • 2 lg fulgi de cocos
  • 1 lingurita smantana de cocos
  • 5 lingurite apa plata
  • 1/2 lingurita chia rasnita
  • optional: 1 lingura coacaze bio, uscate (maruntite, daca este cazul). Pot fi înlocuite si de curmale. Nu sunt necesare, batoanele fiind destul de dulci, datorita bananei. Plus ca, sa nu uitam – “dulcele” e bine de oferit ocazional, piticilor
  • 1 banana foarte coapta

Cum am procedat:

  • am lasat semintele de chia rasnite la hidratat in cele 5 lingurite de apa plata (10′), dupa care am incorporat in amestecul gelatinos rezultat – smantana de cocos si banana
  • am amestecat fulgii cu coacazele si ulterior i-am adaugat amestecului de chia, banana si smantana de cocos
  • am pus pe o tavita, hartie de copt – pe care am asezat compozitia, intr-un strat de 2 cm si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170*, timp de 25′. Dupa aproximativ jumatate de ora, am scos tava cu fulgii deja rumeniti din cuptor, i-am portionat in bastonase, i-am intors cu fata-n jos😀 si i-am mai bagat la cuptor pentru inca 5-10′
  • îi servim cu iaurt😊

Pofta buna!❤️

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply Mina octombrie 20, 2017 at 6:32 pm

    Multumim pt.reteta, coacaze din surse ,,sigure” nu cred ca mai gasim…le putem inlocui/ omite? Smantana putem pune normala? 🙂

    • Reply Simona octombrie 20, 2017 at 7:04 pm

      Hey, Mina! Sigur, coacăzele pot fi omise, nu va “afecta” reușita rețetei (curmalele sunt o alta varianta). Eu am mai avut foarte putine restante intr-o punguta si am scăpat astfel de ele:)). “Dulcele” oricum e dat de banana.
      Se găsesc bio, garantat. Cel putin pe punguța mea asta scria🙈
      Smantana de cocos poate fi înlocuită cu unt de cocos. Ar fi interesant si cu unt de arahide, in caz ca nu aveti unt de cocos. Saaau o lingurita de brânzica de migdale (exista reteta pe blog)
      Pofta la batonase!!😘

  • Reply Elena octombrie 27, 2017 at 10:37 am

    Atat pot spune, ca retetele tale sunt fenomenale pt noi. De la mic la mare bucatele sunt papate cu drag.
    Am incercat mai multe retete de pe blogul dvs si toate au fost o reusita si o incantare pt papilele noastre, doar ca trebuiesc dublate cantitatile :).
    Multumim mult! Si la cat mai multe retete postate!

    • Reply Simona octombrie 27, 2017 at 1:33 pm

      Elena,mi-as dori sa poti simti si tu chiar ACUM, bucuria pe care o simt eu, citindu-ti mesajul.
      Ma incanta mult atat faptul ca incercarile mele sunt pe placul copilasilor si a celor ce-i iubesc cat si feedback-ul reusitei retetei.
      Din suflet, iti multumesc❤️

      • Reply Elena octombrie 28, 2017 at 8:05 pm

        Cu mare drag! Si cu mare sinceritate iti multumesc pt retetele minunate! 😘

        • Reply Simona octombrie 29, 2017 at 9:08 am

          ❤️

  • Reply Gabriela ianuarie 26, 2018 at 2:28 pm

    Hello!
    în primul rând mulțumim pt inspirație și delicii!
    În al doilea rand, te rog mult un sfat cu înlocuitor de smantana de cocos… Oare unt de arahide / ulei de cocos sau ceva ce nu-mi vine în minte?
    Cu drag, pofticioșii
    Mulțumim!

    • Reply Simona ianuarie 26, 2018 at 3:34 pm

      Dragii mei pofticiosi, va multumesc frumos❤️
      Cat despre smantana de cocos, o poti inlocui cu ulei de cocos (1/2 din cantitatea smantanii), unt de arahide, unt de migdale.
      Pupicei😘

  • Reply Ana Gabriela februarie 9, 2018 at 11:16 am

    Bună!
    Retetele mybabyfood sunt nelipsite de pe masa noastră 😍
    As vrea sa încerc aceasta reteta pt cina si scrie ca putem servi cu iaurt. E bun cu iaurt chiar dacă are chia? Sau poate de la alta vârstă? Ștef are 1 a 3l.

    Mulțumesc frumos! 💞

    • Reply Simona februarie 9, 2018 at 2:51 pm

      Ne bucuram mult, Ana❤️
      Daca nu tii sa valorifici fierul din chia, sigur ca poti sa-i servesti cu iaurt. Nu este o interdictie in a asocia chia cu lactate, ci o recomandare, in cazul in care se doreste valorificarea max a fierului din chia (calciul din lactate impiedica absorbtia Fierului).
      Pupici

      • Reply Gabriela februarie 12, 2018 at 9:55 pm

        Ahaaaa, acum am inteles mai bine. Multumesc mult pt timpul si raspunsul oferit! Asteptam cu interes informatii, retete si intamplari frumoase babyfood! O saptamana minunata!

  • Reply Ecaterina aprilie 10, 2018 at 7:44 pm

    Dacă nu pun banana, ci doar curmale oare iese ceva? Le-am făcut o dată și știu că i-au plăcut puciului,dar săptămâna asta a cam mâncat în fiecare zi banană și aș vrea să mai „scap” de ea

    • Reply Simona aprilie 11, 2018 at 12:31 pm

      Da, poti renunta linistita la ea. O poti inlocui cu putina branzica sau unt de arahide. Sau, curmale😘

  • Reply Oana noiembrie 1, 2018 at 1:35 pm

    De unde as putea achizitiona smantana de cocos? Multumesc

    • Reply Simona noiembrie 1, 2018 at 3:45 pm

      Hello!🤗
      Din magazine naturiste sau din mediul online. Produse ok sunt Biona, Coccomi, Rapunzel. Poti folosi si untul de cocos Nuts for Nuts.
      Pofta mare!

  • Reply Alexandra noiembrie 2, 2018 at 12:38 am

    Buna! Delicioase arata! Imi poti spune, te rog, daca semintele de chia le pot lasa la hidratat fara sa fie rasnite? Si sa le folosesc asa?

    • Reply Simona noiembrie 2, 2018 at 7:11 pm

      Pentru pitici, le-as rasni😊

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.