Cereale/pseudocereale/paste Dulcegarii

Batoane din fulgi de ovaz, cocos, chia, banana si coacaze

octombrie 20, 2017

Vreti o textura intermediara intre terciuri si biscuitii cu fulgi de ovaz? Iacat-o! Rapida, cu 💯 % sanse de reusita si cu un gust mega bun😍. 

Si cum vorba lunga = saracia omului, sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 3 lg fulgi de ovaz
  • 2 lg fulgi de cocos
  • 1 lingurita smantana de cocos
  • 5 lingurite apa plata
  • 1/2 lingurita chia rasnita
  • optional: 1 lingura coacaze bio, uscate (maruntite, daca este cazul). Pot fi înlocuite si de curmale. Nu sunt necesare, batoanele fiind destul de dulci, datorita bananei. Plus ca, sa nu uitam – “dulcele” e bine de oferit ocazional, piticilor
  • 1 banana foarte coapta

Cum am procedat:

  • am lasat semintele de chia rasnite la hidratat in cele 5 lingurite de apa plata (10′), dupa care am incorporat in amestecul gelatinos rezultat – smantana de cocos si banana
  • am amestecat fulgii cu coacazele si ulterior i-am adaugat amestecului de chia, banana si smantana de cocos
  • am pus pe o tavita, hartie de copt – pe care am asezat compozitia, intr-un strat de 2 cm si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170*, timp de 25′. Dupa aproximativ jumatate de ora, am scos tava cu fulgii deja rumeniti din cuptor, i-am portionat in bastonase, i-am intors cu fata-n jos😀 si i-am mai bagat la cuptor pentru inca 5-10′
  • îi servim cu iaurt😊

Pofta buna!❤️

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Mina octombrie 20, 2017 at 6:32 pm

    Multumim pt.reteta, coacaze din surse ,,sigure” nu cred ca mai gasim…le putem inlocui/ omite? Smantana putem pune normala? 🙂

    • Simona
      Reply Simona octombrie 20, 2017 at 7:04 pm

      Hey, Mina! Sigur, coacăzele pot fi omise, nu va “afecta” reușita rețetei (curmalele sunt o alta varianta). Eu am mai avut foarte putine restante intr-o punguta si am scăpat astfel de ele:)). “Dulcele” oricum e dat de banana.
      Se găsesc bio, garantat. Cel putin pe punguța mea asta scria🙈
      Smantana de cocos poate fi înlocuită cu unt de cocos. Ar fi interesant si cu unt de arahide, in caz ca nu aveti unt de cocos. Saaau o lingurita de brânzica de migdale (exista reteta pe blog)
      Pofta la batonase!!😘

  • Reply Elena octombrie 27, 2017 at 10:37 am

    Atat pot spune, ca retetele tale sunt fenomenale pt noi. De la mic la mare bucatele sunt papate cu drag.
    Am incercat mai multe retete de pe blogul dvs si toate au fost o reusita si o incantare pt papilele noastre, doar ca trebuiesc dublate cantitatile :).
    Multumim mult! Si la cat mai multe retete postate!

    • Simona
      Reply Simona octombrie 27, 2017 at 1:33 pm

      Elena,mi-as dori sa poti simti si tu chiar ACUM, bucuria pe care o simt eu, citindu-ti mesajul.
      Ma incanta mult atat faptul ca incercarile mele sunt pe placul copilasilor si a celor ce-i iubesc cat si feedback-ul reusitei retetei.
      Din suflet, iti multumesc❤️

      • Reply Elena octombrie 28, 2017 at 8:05 pm

        Cu mare drag! Si cu mare sinceritate iti multumesc pt retetele minunate! 😘

        • Simona
          Reply Simona octombrie 29, 2017 at 9:08 am

          ❤️

    Leave a Reply