Cu carne/peste

Mini quiche cu legume și pui

octombrie 18, 2017

Sunt fan quiche, din mai multe motive:). In primul rând este foarte versatil, atât ca și compoziție (legume, carne, ciuperci) cât și ca tip de masă servită (mic dejun, prânz, cină, gustare – pentru piticii de peste 1 anișor).

In al doilea rând, poate fi făcut și cu o seară înainte, pentru a doua zi. Mamici fiind,  timpul parcă nu ne ajunge niciodata atunci când suntem în preajma piticilor. Așa că, profităm de orele de somnic pentru a-i răsfăța.

In al treilea rând – merge pentru toată familia – așa fără sare🙈 – este foarte gustos. Bine, dacă insistați, pentru tătici puteți pune puțină sare roz de Hymalaia😀🙈. 

Si nu în ultimul rănd – e mega ușor de făcut, iar mirosul răspândit în bucătărie este taree ademenitor😍.

No, let’s! 😀

Ingrediente – 15 buc: 

  • 250 gr faină (integralã spelta sau 650)
  • 90 gr unt
  • 1 ou
  • 50 ml lapte

Umplutura:

  • 150 gr carne pui
  • 1 morcov
  • 1 gogoșar
  • ceapă verde
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • opțional: niste mozarella rasă,  deasupra – pentru plăcerea gustului (pentru piticii peste 1 anișor)
  • opțional: o mănă de mazăre (mazărea este o leguminoasă proteică; am optat si pentru ea, întrucât, astazi am dorit să fac un preparat mai bogat proteic pentru piciul din dotare)

Cum am procedat:

  • am pregătit aluatul astfel: faina am amestecat-o cu untul, până am obținut un aluat fărâmicios. Am adăugat ulterior oul bătut bine împreună cu laptele, rezultând un aluat care nu se lipește. Dacă se lipește, mai adăugati puțină faina, asfel încât rezultatul final să fie un aluat nelipicios. Am lăsat aluatul în frigider până când am pregătit compoziția cu care voi umple minunatele guiche-uri🙈
  • într-o tigaie am pus aproximativ 100 ml apa, carnea si legumele tocate mărunt. Am lăsat amestecul la gătit, pe ochiul cel mic al aragazului, păstrând capacul pus – pentru a împiedica evaporarea rapidăva apei. Puteți pune șibo linguriță de ulei. In cazul în care observați că preparatul tinde să rămână fără apa, mai adăugați (să fie caldă, păstrată într-o cratiță la îndemână). In ~ 20′, am avut compoziția gătită. Am lăsat-o la răcit, urmând să adaug oul bătut, smântana și pătrunjelul, chiar înainte de a adăuga compoziția în formele facute din aluat
  • am întins cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime, iar cu ajutorul unui pahar, am decupat cercuri pe care le-am așezat în formele de brioșe (eu am o tavă cu 6 astfel de forme). Am pus în fiecare forma câte o lingură din umplutura cu carne și legume, apoi am presărat f putina mozarela deasupra (1+).
  • am băgat mini quiche-urile in cuptorul preîncălzit la 170*, timp de 25-30’.

S-aveți copii sănătoși!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply