Cu carne/peste

Chec aperitiv cu carne de vită și dovlecel

octombrie 3, 2017

Carnița tocata este frecvent îmbrăcată în chiftelute, atunci când vine vorba despre meniul celui mic.  La cuptor, bineînțeles:). Doar că,  o mămica începatoare poate întâmpina anumite dificultăți în ceea ce priveste consistența acestora: dacă sunt prea moi – nu pot fi modelate, dacă sunt prea consistente, cu mai multa cărnița  – devin mai tari după coacere. De asemenea, pot fi prea uscate, deloc suculente – fie din cauza conținutului prea mare de carne, fie din cauza temperaturii prea mari de coacere, într-un timp prea scurt. Pfff, ce ne facem în aceasta situație?!

Eh, ce sa facem? Gasim soluții pentru mamicile la început de drum:). Facem chec!!! ChiftelChec!!😃 Așadar avem carnea proaspăt tocata, adaugăm niște legume pentru suculentă, un ou pentru o bună legare, condimentele preferate și „ceva” verde, musai🙈. Nu le modelam -nu, nu. Le invitam respectuos într-o tăviță de chec și le urăm „coacere plăcută”!

Ingrediente:

  • 450 gr carne tocată vițel
  • 1/2 dovlecel – 180 gr (chopper)
  • 1 gogoșar/ardei roșu
  • praz – 3 degete
  • 1 ou
  • mărar, pătrunjel
  • coriandru
  • opțional : fulgi ovăz măcinați/pesmet

Cum am procedat:

  • am tocat în chopper dovlecelul și  gogoșarul. Le-am scurs în mână de apa lăsată și le-am amestecat cu carnea proaspăt tocată, prazul tocat mărunt, oul bătut bine, mărarul, pătrunjelul si coriandrul.
  • dacă compoziția este prea moale, puteți adauga o lingură de fulgi de ovăz râșniți saau de pesmet (1+).
  • se introduce checul in cuptorul preîncălzit la 180* (fără ventilator) sau la 160-170* (cu ventilator), timp de ~40′.

In cazul în care v-a rămas cărnița aburită/fiartă din ziua precedenta, puteti să o transformați rapid in niște chifteluțe reciclate. Rețeta o găsiți aici.

Să aveți copilași sănătoși!❤️

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Maria octombrie 3, 2017 at 8:40 am

    Bine de stiut si pentru adulti……o reteta numa’buna de inlocuit chiftelele prajite.

    • Simona
      Reply Simona octombrie 3, 2017 at 2:34 pm

      Da, da, da!!😍
      O sa va placa, garantat!
      Va imbratisez!❤️

  • Reply Lenuta august 13, 2018 at 12:55 pm

    Buna! Am făcut azi rețetă și deși am scurs f bine apa din dovlecei și ardei a lăsat totusi f multă apă în tava de silicon pe care am folosit-o, iar pe deasupra a ieșit sângele din carne pe care am incercat să îl adun cu o paleta să îl arunc. Este ok sau am greșit eu ceva (deși am urmărit pas cu pas reteta). Multumesc!

    • Simona
      Reply Simona august 18, 2018 at 5:49 am

      Cu siguranta a fost o compozitie prea moale. Era nevoie de ceva care sa absoarba: fulgi de ovaz rasniti/pesmet.

    Leave a Reply