Miss Branzica

Brânzică „homemade” cu iaurt

septembrie 21, 2017

Una dintre întrebările exprimate ale mămicii care pășește prima oară pe Tãrâmul Diversificãrii este „ce brânzeturi pot oferi piticului?”. Primul răspuns care-mi va veni mereu în minte, influențat pozitiv de propria experiență, va fi „brânzica făcută în casă”😊. Motivul este unul simplu😊. Pentru că, este important să știu ce papă copilul meu❣️. Lipsa crocobaurilor „aditivo-ționali” este astfel o realitate dulce, nu un basm. Iar faptul că nu-mi ia mai mult de 5′ pe ceas, avănd posibilitatea să i-o ofer mereu proaspăta ,nu face decât să rotunjească motivul.

Folosesc lapte integral pentru prepararea ei, lactatele integrale  fiind de altfel recomandate în alimentația celor mici, contribuind la o buna dezvoltare a creierului. O prepar cu iaurt, brânzica obținută astfel fiind una cremoasă, deloc acră și cu multiple utilizări în preparatele celor mici.

Ingrediente pentru ~ 85 gr brânzică:

  • 300 ml lapte integral
  • 90- 100 ml iaurt (~3 linguri)

Cum am procedat:

  • am încălzit laptele până la punctul de fierbere, moment în care am început să adaug câte o lingură de iaurt până în momentul în care se formează bulgărașii de brânză și se separă zerul.
  • se pot lăsa bulgarașii in zerul format inca 5′, după oprirea flăcării. Rezultă astfel o brânzică moale.
  • se pune brânzica la scurs într-o strecurătoare 2-3′ (să nu o uitați acolo pentru că o să obțineți o brânzică mai aspră), după care se depozitează într-un vas închis ermetic, la frigider, dacă nu se folosește imediat.

Rețete cu brânza făcută în casă, cu iaurt, găsiți aici 

S-veți copii păpăcioși!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Clãtite Brânzovicã Dovlecescu - My Baby Food noiembrie 24, 2017 at 8:29 pm

    […] 30 gr branza facuta in casa, cu iaurt […]

  • Leave a Reply