Kidscuiti Miss Branzica

Biscuiți cu brânză

septembrie 12, 2017

Vă mărturisesc ca aceștia se numără printre biscuiții mei preferați❤️. Sunt foarte gustoși, raportul fainã : unt este unul decent iar consistența este aerată, nu „densã” ca în cazul biscuiților 💯. Acesta este si motivul pentru care sociabilii 100% au fost detronați în clasamentul preferintelor kidscuitesti, atunci când vine vorba despre biscuiți cu brânză. Pot fi decupați în fel și chip, inclusiv sub forma de sărățele, luând locul unei gustari sau pot fi folosiți inclusiv pe post de painică.

Pentru copiii măricei deja și pentru restul familiei (da, da, stiu ce scriu🙈 – vor fi îndrăgiți de către toti ai casei), brânzica facută în casa cu iaurt poate fi înlocuită cu succes de telemea (telemea tare, în saramură, nu proaspăta). Nu uitati să o desărați:)

Puteți să le mai adăugați puțină cepșoară, praz sau niște morcov ras.

Ingrediente:

  • 130-140 gr faina 650
  • 50 gr brânza făcută în casă, cu iaurt. Reteta aici
  • 30 gr unt
  • 1 lg cu vârf de iaurt-30 gr
  • 1 ou
  • praf de copt BIO sau bicarbonat de sodiu stins cu lămâie
  • ou pentru uns
  • semințe : cânepă, susan negru (găsiți susanul negru aici)

Pentru varianta cu telemea, singura diferență este cantitatea de branza folosita : 60-70 gr telemea (razuita).

Cum am procedat:

  • am amestecat făina (+praful de copt BIO) cu untul, fărâmițând între degete fiecare bucățică de unt, rezultând un amestec nisipos
  • am incorporat și brânzica. Aceasta trebuie să fie scursa bine de zer.
  • oul bătut bine l-am amestecat cu o lingură cu vârf de iaurt și l-am adăugat peste faina amestecată cu untul și brânzica. Veți obține un aluat moale la apăsare dar care nu trebuie sa se lipească. Nu necesită frământare. Păstrați la indemână putina făină pe care sa o adăugați câte puțin dacă aluatul se lipește. De asemenea, păstrați puțină făină pentru a presara pe masa de lucru.
  • puneti aluatul la frigider pentru o ora, două.
  • aluatul proaspăt scos de la rece se întinde intr-un strat de grosimea unui deget nu mai subțire, apoi se decupeaza cu ajutorul unei forme (masa de lucru va fi presărată cu făină). Se ung cu ou bătut formele de biscuite, se presară cu semințe și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180*, pentru ~25′.
  • îi puteți decupa sub formă de sărățele, rotunzi (pâinici) sau orice alte forme doriți.

S-aveți copii sănătoși!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sorin septembrie 24, 2017 at 8:59 am

    Buna!Cat bicarbonat se pune?

    • Simona
      Reply Simona septembrie 25, 2017 at 9:51 am

      Hey, Sorin! Un vârf de cuțit e suficient:)

    Leave a Reply