Povesti, întâmplări, experiențe

WAHM începuturi – Elena Gorun

septembrie 11, 2017

Entuziasmate și cu emoție în taste, pornim pe drumul cunoașterii WAHM, drum care deschide porți, împlinește visuri și de ce nu,descătușează curajul😊. Un drum pe care-l parcurgi alături de puiul tău și de familia ta, susținută de alte mamici, făcând ceea ce-ți place …destinația fiind o mămică fericită și împlinită.

Și cum altfel să începem, dacă nu cunoscând-o pe prima mamică WAHM, Elena Gorun! Impresionate de ceea ce a realizat, îi oferim o coroniță împletită din admirație și gânduri bune, invitându-vă și pe voi să descoperiți frumusețea omului, oglindită atât în ceea ce transmite cât și în ceea ce întreprinde, zi de zi❤️

  1. Pentru mămicile My Babyfood care nu te cunosc încă, cine este Elena Gorun? Ce ne poți spune pe scurt despre tine?

Mă numesc Elena, sunt sociolog, mama unui pici în vârsta de 4 ani, precum și fondatoarea Asociației Work At Home Moms. Am demarat recent și propriul proiect antreprenorial: Ludotech – centru educațional pentru copii și părinți.

Sunt un om entuziast, care se hrănește din iubire și încredere în ceea ce construim împreună.

  1. Când spunem Elena Gorun, ne gândim automat la WAHM. Povestește-ne puțin de unde a început acest proiect și ce înseamnă el pentru tine.

În anul 2013 mă aflam în aceeași situație cu multe mame pe care am avut bucuria și onoarea de a le cunoaște de-a lungul timpului: venirea pe lume a unui suflet nou obliga la reconsiderarea a tot ce însemna viața mea de până atunci. Iar din avalanșa de întrebări pe care mi le puneam, cele legate de parcursul profesional formau o categorie aparte.

Știam că o carieră condiționată de prezența mea departe de Vlad, opt sau mai multe ore pe zi, nu era lucrul pe care mi-l doream, așa că am început să caut o soluție.

Atunci, chiar mai mult decât în prezent, posibilitatea de a lucra de acasă era îndeosebi atât: o posibilitate. Munca la domiciliu nu avea cea mai bună imagine, oferta de lucru era firavă și dominată de escroci foarte creativi.

Am simțit nevoia unei comunități de mame care lucrează de acasă pentru inspirație, schimb de experiență și apartenență , iar pentru că nu exista am creat un grup Facebook.

Treptat, am descoperit că mi-am găsit vocația potrivind oameni și informații. Pentru mine, drumul s-a transformat în destinație.

  1. Ca orice călătorie sunt urcușuri și coborâșuri. Vedem mereu o Elena optimistă, veselă. Ce anume te motivează?

Reușitele mamelor din comunitate, în primul rând: o colaborare nouă, participarea la un târg, startul unei afaceri proprii.

  1. Știm că Asociația este implicată în multe proiecte, consilieri, promovări menite să ajute mămica. Povestește-ne puțin despre aceste beneficii. Care ar fi, în mare și cum pot ajunge mămicile să profite de ele?

Asociația Work At Home Moms își asumă misiunea de a sprijini mamele care lucrează de acasă, part time, project based, dar și pe cele antreprenoare.

Fiecare poate alege dintre: evenimente de tip ateliere, șezători, traininguri, programe precum “Mamele singure au superputeri”, târguri, proiecte precum: Muzeul viu – “Mame meseriașe”, albumele per oraș (sunt 16 orașe în care continuăm activitatea).

Desigur, se pot lega prietenii și naște colaborări trainice pe grupurile administrate de noi.

  1. Cum arată o zi din viața ta? Ce altceva îți mai umple ziua, pe lângă WAHM?

Dedic fiecare zi familiei mele, asociației, dar și proiectului meu: Ludotech.

În plus, gătesc cu mare curiozitate rețete noi și inventate, explorez orașul la pas cu piticul meu și suntem prezenți la evenimente culturale de interes pentru amândoi 🙂

  1. Ne dezvălui câte ceva și despre celălalt proiect al tău, aflat mai la început de drum?

Eu și soțul meu ne-am dorit un loc în care băiețelul nostru să crească frumos, printre activități și jocuri educative, apoi lucrurile au căpătat o amploare mai mare.

Ludotech este un centru educațional pentru copii și părinți, situat în București, pe Calea Șerban Vodă 22-24. Dispune de spații pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, 6 ani+, o sală de lectură, dar și jocuri pentru părinți, zeci de cărți interesante și, bineînțeles, resurse educaționale create de mamele Work at Home Moms.

  1. Știm că aveți mereu proiecte în derulare. Ne poți dezvălui câte ceva din spatele cortinelor despre proiectele viitoare ale Asociației?

Pentru perioada următoare, ne-am propus să inițiem albume de prezentare și în alte orașe în care activăm. Prin intermediul acestora, ne propunem să prezentăm diversitatea activităților desfășurate de acasă.

Până acum, avem deja urcat în online albumul orașului Baia Mare, iar cel pentru București este în lucru.

Un alt proiect este “O zi din viața unei WAHM” – ne dorim să documentăm foto cât mai multe proiecte, atât cu bucurii, cât și cu provocări întâmpinate zilnic.

De asemenea, îmi doresc să aduc Muzeul Viu – “Mame meseriașe” în cât mai multe spații publice.

Acesta este un proiect prin care mamele meseriașe împărtășesc experiența lor și destăinuiesc tainele tradițiilor, artelor, meseriilor și meșteșugurilor pe care le practică.

  1. Cum ai defini WAHM într-un cuvânt?

Curaj. Curajul este cel mai important pentru a ne atinge potențialul maxim.

  1. Un gând bun pentru mămicile My Babyfood?

Vă mulțumesc pentru încrederea și onoarea oferite, mă bucură să ne cunoaștem, chiar și virtual!

Om frumos , îți mulțumim din suflet!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.