Dulcegarii

Briose banano- pepenoase

septembrie 1, 2017

Astăzi facem brioșe!! Babyfriendly, așa cum ne-am obișnuit deja:). Și fiindcă e sezonul pepenilor, vedeta de astăzi va fi pepenele galben, care va da un gust deosebit drăguțelor noastre. Iar dacă va trece sezonul lor, nu va întristați. Locul lor poate fi luat de alte fructe de sezon, aromate și nerăbdătoare să înveselească papilele gustative ale celui mic😍.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 lg făină 650 – 45 gr
  • 1 lg făină migdale -10 gr
  • 1 banană medie
  • semințele unui baton de vanilie
  • bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau praf de copt bio

Pentru ornat:

  • câteva bucățele de pepene galben
  • fulgi de cocos
  • fulgi migdale

Cum am procedat:

  • am bătut albușurile spumă
  • am blenduit banana împreună cu gălbenușurile
  • am amestecat compoziția de gălbenușuri cu albușurile spumă,  apoi am adăugat semințele de vanilie și am încorporat ușor, cu mișcari verticale de jos în sus, făina (amestecată cu praful de copt bio)
  • cu o lingură am așezat compoziția in 4 forme de brioșe, de silicon
  • am tăiat o felie de pepene în bucățele mici (patrate), le-am tăvălit prin fulgi de cocos și le-am așezat deasupra
  • am introdus brioșele în cuptorul încălzit la 180*, pentru 25′. Puteți să verificați dacă sunt coapte folosind testul scobitorii (împungeti brioșele cu o scobitoare și dacă aceasta a ieșit perfect curată, brioșele sunt gata)
  • când au fost coapte, le-am lăsat la răcit iar înainte de servire le-am presărat cu migdale fulgi ( daca nu aveți fulgi, puteți să tăiați fâșii subțiri din acestea, cu ajutorul unui cuțit)

S-aveți copii păpăcioși și sănătoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply