Kidscuiti

Semințoși

august 19, 2017

Semințoșii au apărut în diversificarea noastră ca parteneri de bal ai fructelor invitate la micul dejun sau la o gustare.  Merg perfect și în loc de crutoane pentru o supă cremă sau de ce nu, pentru gazpacho. Sunt și politicoși🙈. In cazul în care doriți să-i acoperiți cu o salata de vinete sau de avocado cu ou, vă vor mulțumi frumos. Deloc pretențiosi, acceptă și invitații în parc și abia așteaptă să se aventureze în călătorii motorizate, la brațul celui mic. Pe cât de versatili, pe atât sunt de ușor și rapid de făcut.

Ingrediente:

  • 2 lg semințe de floarea soarelui crude (râșnite)
  • 2 lg semințe de susan (le-am păstrat întregi, pentru a „aera” puțin compoziția)
  • 1 lingură de semințe de dovleac (râșnite)
  • 1 linguriță de semințe de chia (râșnite) . Seminte gasiti online la Miria 😊
  • 5 linguri de apă

Cum am procedat:

  • Într-o ceșcuță cu cele 5 linguri de apă, am pus semințele râșnite de chia. In caz că nu știati, semințele de chia joacă perfect rolul de liant în preparate, atunci când alegem să nu folosim oul. Am lăsat amestecul 15′ la odihnit
  • restul semințelor le-am pus într-un vas și peste ele am adăugat semințele de chia înmuiate în apă (acestea vor avea o textură gelatinoasă, e normal😊).
  • am omogenizat totul și cu ajutorul unei forme rotunde de biscuiți și am pus câte o lingură din amestecul de semințe în interiorul formei (care este asezată deja într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt). Am ridicat forma, in felul acesta am modelat semințoșii în forma dorită. Am repetat procedeul și cu restul biscuiților.
  • i-am dat la cuptor pentru maxim 15′ la 180*
  • piticul i-a păpat la cină, cu gazpacho😊

S-aveți pitici păpăcioși!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply