Supe

Supa crema de morcov

august 16, 2017

Îmi fac și eu curaj să vă prezint o primă rețetă de-a mea aici pe blog. De obicei, eu sunt responsabilă cu valsul pe taste în articole teoretice despre nutriție, însă astăzi m-am decis să îi fac concurență Simonei și să vă dau și eu o idee de acel ceva ce se gătește rapid și are un gust cu mult peste măsura ingredientelor.

Deci astăzi, facem supă cremă de morcovi!

Ingredientele super minunatei mele supe sunt:

  • 4 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 cartof mediu
  • 1/4 de țelină
  • 1 ceapa albă mare (pe cuvânt, era o ceapă chiar mare!!)
  • busuioc, oregano
  • 2 Lg smântână

Procesul tehnologic este și mai simplu decât lista de ingrediente:

  • am curățat și spălat riguros toate legumele, apoi le-am tăiat grosier
  • am aruncat într-o cratiță, morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa și le-am lăsat să danseze în 1,5 l apă
  • după 10 minute am adăugat și cartoful, el fierbând mai repede decât restul legumelor
  • odată cu întârziatul supei, cartoful, am adăugat și puțin busuioc uscat și foarte puțin oregano
  • le-am lăsat să fiarbă până când au fost toate legumele fierte și ulterior le-am luat de pe foc
  • le-am lăsat puțin la răcit, apoi am mixat bine cu un blender legumele, adăugând treptat și o parte din apa în care au fiert. Adăugați apă până când ajungeți la textura dorită.
  • la final, adăugați smântâna și amestecați riguros
  • noi am servit supa alături de câteva semințe decorticate de cânepă.

 

📌 pentru piticii cu alergie la proteina laptelui de vacă renunțați la smântână și adăugați puțin ulei vegetal, presat la rece

📌 pentru adulți puteți adăuga cu succes puțină sare de mare

📌 supa merge însoțită de niște crutoane aromate din pâine integrală. Eu le-am omis deoarece mi-a făcut plăcere să o savurez ca atare

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply