Dulcegarii

Trufe de cocos

august 15, 2017

Daca aveți poftă de ceva dulce, sănătos și rapid de preparat, trufele de cocos sunt alegerea perfectă, mai ales în zilele toride de vară. 

Bogată în antioxidanți, nuca de cocos este o sursă excelentă de energie, eliberată treptat, pe parcursul întregii zile, fiind foarte apreciată de către pitici pentru gustul deosebit.

Ingrediente:

  • 200 gr fulgi de cocos
  • 50 gr smântână de cocos (1 plic). Găsiți aici 😊
  • 100 ml apa
  • 3 lg unt de cocos (solid, la T* camerei – moale, să se poată lua cu lingura). In cazul in care îl încălziți, folosiți 5-6 lg ulei cocos lichid.
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • nuci râșnite (migdale, nuca) sau seminte râșnite (dovleac)

Glazură:

  • 3 lg ulei cocos
  • 1-2 Lg carob, in funcție de consistența dorită

Cum am procedat:

  • in primul rând, dacă țineți uleiul de cocos la frigider, este indicat să-l scoateți înainte cu câteva ore de a vă apuca de trufe. Consistența lui trebuie să fie una moale, care să permită încărcarea lui în lingură (nu lichidă, astfel se schimbă cantitățile)
  • smântâna de cocos am amestecat-o cu 100 ml apă
  • peste aceasta, am adăugat untul de cocos, fulgii de cocos si semințele de vanilie
  • amestecul rezultat se pune într-o tăviță, într-un strat de 5 cm grosime și se lasă la frigider pentru 2h.
  • după ce se scoate de la frigider, cu ajutorul unui cuțit se vor tăia din compoziția de cocos bucățele,  în forma dorită (pătrate, dreptunghiuri)
  • acestea se vor tăvăli prin glazura de „cioco”, fierbinte.

Glazura se face încălzind uleiul de cocos căruia, odată ajuns in forma lichidă, i se adaugă 1-2 lg carob si se lasa sa dea un clocot.

  • după ce am tăvălit toate pătrățelele prin glazura fierbinte,  am presărat niște nuci râșnite (migdale, nuci), semințe râșnite și le-am invitat politicos in frigider.
  • le-am păstrat la frigider, pana la ultima bucățică😃

⭕️ Pentru copiii mari si adulți, se poate adăuga in compoziția de cocos, 1 lg miere🙈. De asemenea, glazura din ciocolată neagra, presarata cu putina sare de mare, poate fi o alternativă imbucuratoare pentru mamicile de copii voinici🙈. Sarea se presara peste trufele proaspat date prin glazura, dupa care acestea se dau la rece.

Sa aveti copii papaciosi!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anda decembrie 5, 2017 at 5:40 pm

    Buna !cu ce sa inlocuiesc smantana de cocos?

    • Simona
      Reply Simona decembrie 5, 2017 at 7:56 pm

      Hey, Anda! Ai putea sa incerci cu mai mult ulei de cocos, fara cei 100 ml apa. Insa, nu garantez ca va iesi ce trebuie:(.
      Cu smantana de cocos ies dementiale. Iti recomand sa o incerci, nu vei regreta. Plus ca, are multiple utilizari.
      Spor la “bombonit”🎉. Te astept cu feedback😊

    Leave a Reply