Miss Branzica

Sandwich copt cu vinete si brânzã

august 8, 2017

Vi se întâmplã sã aveți cãmara plinã de legume și totuși sã fiți în panã de idei atunci când vine vorba despre „ce papã piticul azi?”. Saaaau, sã priviți o legumă și sã vã vinã „again and again” în minte același mod de preparare? Mie, daaaa!😃 Mã uit la o vânãtã mândrã și tooot ce vizualizez în încãpãtânarea imaginației mele toropite de cãldurã este o salatã de toatã frumusetea🙈. Si totuși, imi doresc parcă altceva pentru piticul meu de 1 an si 4 luni. Ceva la fel de gustos, dar o idee mai bogat din punct de vedere nutritiv. Am niște brânzică proaspăt făcută, care oricum stă degeaba la umbră și la racoare, care cu siguranța ar completa bine vânăta. Vreau, de asemenea să fie usor manevrabil de către cel mic si nu în ultimul timp, ușor de făcut. A, da!! Și să iasă siguur! Ei, hai că nu-s foarte pretențioasă🙈. Scot bagheta și rostesc scurt :”vânãtadabra”!!⚡️Si, ghiiici ce?

Ingrediente:

  • 1/2 vânãtã
  • 60 gr mozzarella
  • 60 gr brãnzicã (fãcutã în casã)
  • 1 ou
  • 2 lg fulgi de ovãz rãsniti

Cum am procedat:

  • vãnãta am curațat-o și am tãiat jumatate din ea în rondele subtiri (10x)
  • am amestecat cele doua feluri de brânzã
  • am asezat cate o lingurițã cu vârf de brânzã între douã rondele de vinete apoi am tãvãlit „sandwich-ul” obținut prin fulgii de ovăz rășniți și prin oul bătut
  • am asezat cele  5 sandwich-uri obtținute, într-o tavã tapetatã cu hârtie de copt si le-am invitat la copt 20-25’/180*.
  • noi păpăm sandwich- urile cãlduțe cu puțin iaurt și niște semințe de susan negru

📌 în brânzicã se mai poate pune cepsoarã sau mãrar

📌 daca branzica este mai apoasã (cu mai mult zer), in amestecul de brânzã si mozzarella se poate pune o linguritã fulgi de ovãz râsniti

📌 pentru copilasii cu intolerantã la gluten, se pot înlocui fulgii de ovãz cu fulgi de mei sau hriscã

S-aveti pofta bună, pitici frumoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply