Supe

Supă cremă de linte roșie

august 1, 2017

Lintea este o leguminoasă din ce în ce mai folosită în jucătăria noastră. Sursă de minerale, vitamine, antioxidanți și fibre – lintea m-a convins foarte repede că merită introdusă în meniul celui mic. Mărturisesc că, până să apară piticul în viața noastră, nu am fost curioasă nici măcar să o gust. Însă, din dorința de a oferi acestuia o alimentație diversificată, am apelat și la linte, la început strict pentru el. Surpriza gustului deosebit de bun m-a determinat din acel moment să o gătesc în cantitate mai mare , astfel încât să ne bucurăm cu toți ai casei de tot ce ne oferă aceasta.

Ingrediente:

  • 200 gr linte roșie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • o felie țelină
  • 1/2 ardei gras
  • ulei de masline extravirgin
  • semințe de dovleac

Cum am procedat:

  • lintea am pus-o la hidratat (minim 2 ore), am spălat-o bine și am pus-o la fiert într-o cratiță cu 2 l apa. Lintea rosie fierbe cel mai repede dintre toate tipurile de linte (20-30′)
  • am spălat și am curățat legumele, apoi le-am adăugat și pe ele in cratiță. Am lăsat la fiert ~ 30′.
  • după ce au fost fierte legumele, le- am transferat împreună cu lintea intr-un vas înalt, lăsând  zeama în care au fiert deoparte (este bine să o strecurați). Cu ajutorul unui mixer vertical, am blenduit legumele si lintea, adaugand la final o parte din zeama în care au fiert, până am ajuns la consistența dorită, aceea a unui piure mai moale😊
  • am adaugat la sfârșit o lingură de ulei de masline și am presărat  niște semințe de dovleac rășnite.

Poftă bună!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply