Kidscuiti

Biscuiți cu roșii uscate, emmentaler si busuioc

iulie 31, 2017

Intorși de o zi din vacanța la mare și pregatiți pentru a o lua din loc chiar a doua zi,  vreau sa îmi răsfăț năzdrăvanu’ cu niște biscuiți „sărați”. Mă și gândeam in timp ce ma îndreptam înspre jucătărie: „roșii uscate, parmezan, unt, 1 ou …”  Câând, deschizând ușa frigiderului, constat cu interes că parmezanul și untul luaseră calea pribegiei cât timp am fost noi plecați. Aveam doar niște lapte, ouă și ceva emmentaler plictisit rău de singuratatea ultimelor zile. Și totuși, m-am încumetat să pornesc cuptorul🙈. Marturisesc că a meritat!😍

Ingrediente:

  • 75 gr faina 650
  • 25 gr faină integrală grâu spelta
  • 30 gr emmentaler ras printr-o răzătoare mare
  • 3 bucați roșii uscate
  • 1 ou
  • 3 Lg lapte integral
  • 3 lg ulei de cocos (topit si răcit)
  • 1/4 linguriță praf copt BIO (sau bicarbonat de sodiu stins cu lămâie )
  • 3-4 frunze busuioc

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt
  • am adaugat brânza, roșiile tăiate mărunt si frunzele de busuioc (rupte)
  • am bătut oul cu o furculița, am adăugat laptele și uleiul de cocos, apoi am turnat amestecul peste compoziția cu faină, branză, roșii, busuioc
  • am frământat puțin aluatul, l-am modelat sub forma unui cilindru și l-am pus în frigider pentru jumatate de oră
  • dupa ce a stat puțin la rece, am luat batonul de aluat și cu un cuțit am tăiat rondele pe care le-am așezat frumos intr-o tava tapetată cu hârtie de copt
  • am introdus tava cu biscuiții in cuptorul preîncălzit 20’/180*

Poftă bună să aveți!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply