Patiserie

Chifla, fara gluten

iulie 5, 2017

Se intampla ca unii copilasi dragalasi sa nu poata avea in cercul lor de prieteni pe Gluten cel Mic. Nici un motiv de suparare!!Amabilii din Clanul Pseudocerealelor, al Nucilor si Semintelor abia asteapta sa-si dea „check-in” in lista de prieteni al celui mai iubit dintre pamantenii casei. Sunt tare sociabili, binevoitori si cu siguranta se vor asigura ca cel mic sa beneficieze de o crestere sanatoasa, armonioasa, incarcata de multi nutrienti, jocuri, zambete si voie buna.

Ingrediente:

  • 2 lg faina de migdale (sau migdale rasnite)
  • 1 lg faina de quinoa
  • 1 lingurita faina de cocos
  •  1 lingurita faina de tapioca
  • 1 ou
  •  1 lingura iaurt
  •  1 lingurita ulei (cocos, masline)
  •  1/2 lingurita chia
  • 1 lingurita seminte
  •  un vf de cutit bicarbonat de sodiu

Cum am procedat:

  • am batut oul si l-am amestecat cu iaurtul,uleiul si cu semintele de chia rasnite – am lasat amestecul la odihnit pentru  10-15′, cat sa se „umfle” putin semintele de chia
  • faina am amestecat-o cu semintele si bicarbonatul (acesta va reactiona cu acidul din iaurt, deci nu e nevoie sa fie stins cu lamaie)
  • am amestecat solidele cu lichidele (faina cu amestecul din ou,iaurt,ulei, chia) si am pus aluatul format intr-un bol ramekin de 200 ml, pe care l-am dat la cuptor 25’/180*, pana se rumeneste deasupra 😊

S-aveti copii sanatosi si voiosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply