Povesti, întâmplări, experiențe

O scânteie tipărită a sufletului meu

iulie 2, 2017

Astăzi, îndrumată de a mea bună prietenă, îmi iau inima-n dinți și-mi pun degetele la treabă pentru a vă povesti despre ultimul meu proiect finalizat. Proiectul se intitulează „Nutriția copilului de la naștere la adolescență” și este locul unde recomandările mele prind contur și în format tipărit.

Este o cărțulie mică, cu multă informație pe centimetru pătrat, dar în care explicațiile relevante se simt la ele acasă. Este locul în care își pot găsi răspunsurile la întrebări și persoanele din domeniul medical, dar și persoanele „full-time mommy”, limbajul fiind științific dar suficient de explicit pentru toată lumea.

În câteva sute de rânduri, încapsulate în câteva zeci de pagini veți găsi răspunsuri legate de necesarul copilului din punct de vedere nutrițional (carbohidrați, lipide, proteine, calorii), dar nu înainte de explicația acestor termeni mai mult sau mai puțin complecși, termeni folosiți de noi, specialiștii în nutriție în loc de „bună ziua” și „ce mai faci?”.

De asemenea, este abordată problema vitaminelor și mineralelor, atât din punct de vedere al surselor alimentare, cât și din punct de vedere a suplimentării, deficitului sau excesului.

Într-un mod simplist găsiți la capitolul „Hidratare” și povestea apei, ceaiului și sucurilor.

Nu am uitat să abordez nici problema copiilor mai deosebiți, în sângele cărora și-au făcut puțin loc și reacțiile alergice. Deoarece știu că lovitura unei alergii este una puternică pentru mamă la început de drum, găsiți explicația teoretică a acestei afecțiuni, dar și modul în care o putem ține în frâu.

Cartea se intitulează „Nutriția copilului de la naștere la adolescență”, deci găsiți aici recomandări în funcție de fiecare grupă de vârstă, de la alimentarea cu lapte matern, la diversificare și alimentația din ultimul stadiu al copilăriei.

Nu am rezumat toată cartea la explicații teoretice, motiv pentru care, la finalul ei găsiți modelate și câteva exemple de propuneri de meniuri pentru cei mici, pe grupe de vârstă. Nu sunt multe însă…vă vor ajuta să aveți un start bun!

Cartea se încheie printr-o înșiruire de surse bibliografice, în care puteți găsi dovezile tuturor lucrurilor științifice spuse.

Ceea ce este cel mai important este că prin intermediul acestei mici și concise cărți, se livrează tuturor o scânteie din sufletul meu. Să păziți vă rog această scânteie, o trimit prin poștă și ea nu are coperți cartonate care să o protejeze, iar eu îmi doresc un suflet intact, împărțit în mici licăriri tuturor!

Pentru achiziționarea ei, vă rugăm să ne contactați în privat, la una dintre următoarele adrese de e-mail: contact@mybabyfood.ro (adresa oficială marca My babyfood) sau hadmasroxana@gmail.com (adresa mea personală).

Prețul cărții nu depășește prețul unor gustări nesănătoase, fiind de 25 ron. Transportul se realizează prin intermediul Poștei Române, la prețul de 5 ron, echivalentul unui kilogram de zahăr rafinat.

Vă îmbrățișez cu drag și vă promit că proiectele noastre, dedicate vouă, vor fi frecvente!

 

Cu stimă,

Nutriționist-dietetician, drd. Hadmaș Roxana Maria

 

Cu dragoste și admirație pentru toate super-mămicile,

Roxana, un simplu om vesel

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Dana iulie 2, 2017 at 4:11 pm

  Minunat! Abia asstept sa am grija de aveasta scanteie a sufletului unui om minunat!

  • Roxana
   Reply Roxana iulie 3, 2017 at 7:06 am

   Mulțumesc Dana! Atât scânteia, cât și cartea, vor ajunge la tine în curând!!

 • Reply Andreea iulie 4, 2017 at 8:20 pm

  Foarte frumoase cuvinte! Despre grija noastra pentru inflorirea puiuților nostrii! Minunat! O persoana minunata! Mama grijulie!

  • Roxana
   Reply Roxana iulie 5, 2017 at 3:43 pm

   Mulțumim pentru apreciere <3

 • Reply Lidia Predescu iulie 12, 2017 at 7:55 am

  Motivul este evident😃. Avem cale lunga pana la adolescenta si copilasi minunati care merita toata atentia noastra inclusiv pe partea de nutritie. Roxana m-a ajutat cu raspunsurile ei prompte in multe momente, asa ca astept cu nerabdare sa rasfoiesc si sa ma inspir din cartea ei. Mult succes in continuare!😘

 • Leave a Reply

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.