Cu carne/peste

Musaca de vinete

iunie 22, 2017

Ce sa fie, ce sa fie
Azi, la noi in farfurie?🙈
O Domnita imbujoratā
Cu rochita crosetatā
Din carnita si legume
Buna de iesit „in lume”.
Palaria-i gratinata
Si cu rosie ornata.
Mandra e, nevoie mare
C-a fost scoasa la plimbare
Ce nu stie, mititica?
Azi la pranz, va fi Papica😋

Ingrediente:

  • 2 vinete (una de 300 gr, una de 200 gr)
  • 200 gr carne vita
  • 1/2 ardei roșu (50 gr)
  • 4 rosii cherry (100 gr total)
  •  150 ml apa
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 50 gr mozarella (o felie de un deget din Delaco fresca)
  • piper
  •  busuioc
  • dafin
  • patrunjel din belșug

Cum am procedat:

🍆 am curățat vinetele, le-am feliat si le-am pus pe foc mic intr-o tigaie antiaderenta, fără ulei
🍆 am pus la înăbușit (cu capac) carnea proaspat tocata in 150 ml apa, impreuna cu o foaie dafin. Am adaugat treptat ceapa tocata, ardeiul roșu si 2 rosii tăiate cubulețe. Am lăsat la foc mic ~ 20′ pana a mai scăzut apa si sucul lăsat de rosii (nu trebuie lăsat pana nu mai ramane apa pentru ca se pot arde carnea si legumele si nu mai e nimic sanatos acolo)
🍆 vinetele coapte le-am împărțit in doua si am asezat jumate din ele intr-un vas (ramekin, sticla, ceramica) – eu l-am tapetat cu hartie de copt pentru a scoate mai usor „rezultatul” 😃). Peste vinete am adaugat carnea racita si amestecată cu un ou bătut si pătrunjelul (daca carnea mai are zeama, se scurge aceasta) . Deasupra cărnii am pus cealalta jumatate de vinete si am razuit mozarella. Roșiile cherry rămase le-am feliat si le-am asezat peste mozarela. Am dat la cuptor 25’/180*.
🍆 vasul meu are laturile de 20 cm si înălțimea de 5 cm

Nota:

📌 pentru copiii cu aplv si intoleranta la lactoza, se renunța la mozzarela

Stay happy and eat healthy!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply