Kidscuiti

Biscuiti cu branza dulce 100:100:75

iunie 17, 2017

Putine mame aflate la inceput de diversificare nu au auzit de celebrii 💯. Sunt usor de facut, contin doar 3 ingrediente, nimic sofisticat. Si sa nu mai vorbesc despre faptul ca, mirosul emanat de acestia cand sunt aproape copti devine magnet olfactiv pentru toti ai casei.

De ce 100:100:75? Ei bine, pentru ca sociabilii nostri au fost retrogradati👀. Retrogradati la mai putin unt, 75 gr fiind cantitatea perfecta pentru gustul nostru.

Ingrediente:

  • 100 gr branzica facuta cu iaurt (reteta, aici)
  • 100 gr faina 650 (sau faina integrala de grau)
  • 75 gr unt
  • optional: se pot unge cu ou bătut si se pot presara cu seminte

Cum am procedat:

  •  am amestecat ingredientele, am framantat usor aluatul si l-am uitat la frigider 1h
  •   dupa 1 h, am scos aluatul din frigider si l-am intins intr- o foaie de 1/2 cm, max. 1 cm, grosime
  •  am decupat din aluatul intins niste forme rotunde pe care le-am uns cu ou bătut si le-am presărat cu seminte (susan alb, negru, canepa)
  • am pus biscuitii la copt 20’/180*, pana au prins culoare
  •  7 kidscuiti pitici au zâmbit pe sub seminte😃

Nota:

📌 Pentru copilasii cu alergie la ou, se renunta la ungerea biscuitilor cu acesta.

Pff, foarte greu🙈. Pofta buna!❤️

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Laura august 25, 2017 at 8:28 am

    Buna
    Arata foarte bine. Imi poti spune te rog ce fel de branza ai folosit?Multumesc

    • Simona
      Reply Simona august 25, 2017 at 10:15 am

      Salut, Laura😊. Am folosit branzica facuta in casa, cu iaurt. O sa postez curand si „reteta” ei. Pana atunci insa, poti sa o faci astfel : in 200 ml lapte, adaugi pe rand cu lingura, iaurt ( aprox 100 ml iaurt vei folosi), pana incep sa se formeze bulgarasi de branza si sa se separe zerul. Iti va iesi ~ 60-70 mg branzica.
      Spor la kidscuitit!😘

  • Reply Veronica septembrie 18, 2018 at 12:11 pm

    Buna ziua, felicitari pentru site, este extraordinar! Am tot incercat reteta aceasta de pe diverse site-uri, dar mie imi raman umezi la interior( ca si cum ar fi necopti) sau imi ies prea tari, daca ii las mai mult la copt..Sigur e corect 2 cm grosimea foii, asa cum ati scris in reteta? Nu par asa grosi in fotografie…si fara suparare, dar par facuti cu faina alba…Multumesc!

    • Simona
      Reply Simona septembrie 19, 2018 at 7:55 am

      Verinica, iti multumim pentru aprecieri si pentru sesizare!
      Este prima reteta pusa pe site🙈 si cu siguranta, entuziasmul a lasat urme😃.
      Grosimea sa fie de max 1 cm (1/2 cm – 1 cm).
      Da, in poza este faina 650, insa cantitatile se respecta si la faina integrala. I-am facut de nenumarate ori cu faina integrala, motiv pentru care am si trecut-o.
      Voi face modificarile si pe site. Iti multumesc frumos pt sesizari!😘
      P.S. Sa incerci si biscuitii cu branza (ies ca niste pogacele😃). Si Bananix-ul, musai🙈

      • Simona
        Reply Simona septembrie 19, 2018 at 8:01 am

        Cat despre faptul ca ies umezi in interior, branzica are un cuvant de spus in aceasta ecuatie. Musai sa fie bine stoarsa.

    Leave a Reply