Cereale/pseudocereale/paste

Cheese Crumbola

iunie 6, 2017

Crumble nu-i,
Granola nu-i,
E vreun cheesecake
Dezbrăcat😋?
Pare cam dezordonat!👀


Are mar si scortisoara,
Unt de cocos
Si nucsoara.
Fulgi de ovaz
In lapte gras
Nuci rasnite,
Cocos ras.
Toate puse la cuptor
Sa se coacă-ncetișor,
Pentru dejun sățios
De copilaș sanatos.

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 1 lg unt cocos (sau smantana cocos)
  • 4 lg cu varf fulgi de ovaz
  • 2 lg fulgi de cocos
  • 1 lg nuci rasnite ( nuca, migdale, alune de padure, orice aveti la indemana)
  • 1 mar
  • cateva afine (9-10, optional)
  • scortisoara
  • nucsoara (optional)

Cum am procedat:

  • am taiat un mar in cubulețe, am presarat peste el o lingurita scortisoara si un praf de nucsoara si l-am invitat in cuptor (~30′)👀
  •  in laptele încălzit (impreuna cu uleiul de cocos), am pus fulgii (ovaz, cocos),  i-am lasat la inmuiat 10-15′, dupa care am adaugat nucile rasnite
  • cand marul a fost aproape copt, am adaugat amestecul din lapte, fulgi, nuci impreuna cu afinele si am mai lasat la cuptor ~15′, pana se rumenesc usor fulgii in obrajiori😊

Note:

📌 amestecul este unul moale, ideal pentru pitici care ar putea sa se înece cu fulgi crocanți (gen granola)
📌 noi l-am papat cu branzica (de casa sau mascarpone) amestecată cu „dulceața” făcută in casa din zmeura
📌 merge foarte bine, cald fiind, cu înghețată🍦
📌 in locul mărului se pot pune si alte fructe. Daca se optează pentru capsuni, aceștia se introduc odată cu amestecul de fulgi sau la final.

📌 pentru copilasii cu aplv, laptele de vaca se inlocuieste cu lapte de cocos si se renunta la combinarea preparatului cu branzica. Se poate merge pe combinarea acestuia cu fructe sau cu inghetata care nu contine lactate.

Papati sanatosi si ramaneti mereu zambiciosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Roxana decembrie 31, 2017 at 7:43 am

    Buna ! Untul de cocos merge peste mar, la cuptor? Multumesc !

    • Simona
      Reply Simona decembrie 31, 2017 at 9:35 am

      Hey, Roxana🤗
      Merge peste mar la cuptor, atata timp insa cat nu-l tii foarte mult. El are intr-adevar un punct de ardere ridicat iar marul mai lasa si el apa, astfel incat la final sa obtii un preparat sanatos.
      Sarbatori frumoase!😘

    Leave a Reply