Kidscuiti

Biscuiti cu dovleac si mozzarela, fara gluten

iunie 5, 2017

Biscuitii cu dovleac si mozzarela se incadreaza perfect in rolul de gustare sanatoasa, dupa atingerea pragului de 1 anisor. Aromati, usor de facut si fara gluten, acesti kidscuiti se vor imprieteni rapid cu manutele nerabdatoare sa-i infasce si sa-i aduca rapid inspre gurita deja pregatita sa le descopere gustul  minunat.

Ingrediente:

  • 3 Lg dovleac copt/fiert
  • 2 Lg faina cocos
  • 2 Lg faina mei
  • 1 ou
  • 50 mozzarela ( am folosit Mozzarela fresca Delaco ~ de doua degete din lungimea batonului)
  •  1 Lg smantana de cocos (sau unt de cocos:1-2 Lg)
  • semintele unui baton de vanilie
  • scortisoara
  • seminte de dovleac, rasnite

Cum am procedat:

  • dovleacul l-am avut restant de la o supa crema👀
  • intr-un vas, am amestecat oul bătut cu dovleacul, mozzarela rasa si smantana de cocos.
  • am adaugat ulterior faina amestecată cu vanilia si scortisoara
  • „aluatul” rezultat l-am modelat in mana sub forma de mingiuta si l-am aplatizat
  • deasupra am presărat niște seminte rasnite de dovleac
  • i-am pus la copt pana s-au rumenit in obrajiori😍

S-aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Diana august 20, 2017 at 11:56 am

    Buna!As vrea sa fac acesti biscuiti insa nu am faina de cocos nici de mei.Ma gandeam sa inlocuiesc toata cantitatea de faina din reteta cu faina 650.Ar iesi biscuitii?

    • Simona
      Reply Simona august 20, 2017 at 12:37 pm

      Buna, Diana☺️. Poti înlocui faina fără gluten cu faina 650, s-ar putea insa sa trebuiască putin sa ajustezi cantitatea de faina 650. Totul consta in obținerea la final, a unui aluat care sa-ti permită modelarea biscuiților sub forma unor bilute, pe care ulterior le aplatizezi. Spor la kidscuitit❤️

    Leave a Reply