Miss Branzica

Budinca de dovlecei cu branza

iunie 4, 2017

Dovlecelul este una dintre legumele cu care m-am jucat cel mai mult la inceputul diversificarii piticului din dotare. L-am „vanat” intotdeauna pe cel mai mic dintre cei mici, crud, bio de preferat (pentru a-l folosi cu tot cu coaja), fara pete, de un verde lucios, pe care l-am consumat cu tot cu seminte.

Cu un continut mare de apa si multe fibre, bogat in vitamine si minerale, dovlecelul este bine tolerat de sistemul digestiv al celor mici si este un ajutor de nadejde atunci cand avem de a face cu un tranzit mai „comod”.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mic
  • 2 lg branza facuta cu iaurt
  • 3 lg iaurt
  • 1 galbenus
  • l lingurita rasa gris integral
  • cepsoara
  • condimente

Cum am procedat:

 🔸 dovlecelul l-am dat prin razatoare si se l-am lasat se se scurga de apa

🔸 branzica am amestecat-o cu cepsoara si condimente, dupa preferinte. Eu am pus putin piper si coriandru

🔸 intr-un vas din fonta (capacitate 0,35l, 10 cm diametru) am asezat in straturi dovlecelul (ras si scurs) si branzica. Peste straturile de dovlecel am pus putin gris pentru a absorbi posibilul zer lasat de branzica sau eventuala apa din dovlecel (3 straturi de dovlecel si 2 de branzica, a cate 1 cm grosime)

🔸 deasupra am turnat amestecul format din galbenus si iaurt

🔸 am introdus vasul la cuptor 180*/30′

🔸 dupa ce am scos budincuta din cuptor si am lasat-o la racit, am presarat niste seminte de susan alb si am papat-o cu multa pofta, alaturi de un pesto de marar🙈

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Anca august 3, 2017 at 8:15 am

    Ce diametru are oala?
    Cat de subtire ai intins stratul de branza pt a obtine mai multe straturi din doar 2 linguri de branza?

  • Simona
    Reply Simona august 3, 2017 at 10:38 am

    Buna, Anca😊,

    Craticioara are 10 cm, diametru, avand o capacitate de 0,35 l. Avand in vedere dimensiunea redusa a acesteia, potrivita de altfel pentru un pitic voinic😃, am asezat doua straturi de branzica a cate 1cm grosime, intercalate cu straturile de dovlecel (3, la numar).

    Spor la bucatarit!😘

  • Reply Anca august 4, 2017 at 7:57 am

    Multumesc pt raspuns!
    Eu sunt foarte la inceput si cu diversificarea si cu gatitul in general, de aceea vei mai gasi astfel de intrebari „tehnice” de detaliu, de la mine.
    Felicitari pt blog! Foarte util si practic structurat; iar preparatele sunt in acelasi timp si sanatoase si aspectuase!

    • Simona
      Reply Simona august 4, 2017 at 4:05 pm

      Draga noastra, iti multumim! Feedback-ul este important pentru noi😊. Chiar daca esti la inceput de diversificare si de gatit, sunt convinsa ca te vei descurca minunat❤️. Asteptam cu drag, orice fel de intrebare😘

    Leave a Reply